Monday, August 24, 2009

Τ' Αγίου

Σήμερα γιορτάζει το νησί μας
Χρόνια πολλά!



Saturday, August 22, 2009

Γιάννης Κότσιρας...Αυτή η αγάπη κρατάει χρόνια...

Θα ήταν το 1996 μάλλον, όταν ένα βράδυ άνοιξα την τηλεόραση στην ΕΤ. Είχε ένα αφιέρωμα στη Unicef. Μέσα στα πολλά, τραγούδησε η Έλλη Πασπαλά με την υπέροχη φωνή της. Κάποια στιγμή, βγήκε μαζί της ένας νέος τραγουδιστής, o Γιάννης Κότσιρας και τραγούδησαν μαζί το Λέει, λέει, λέει. Έμεινα άφωνη, με τα αυτιά τεντωμένα, από τη φωνή που άκουγα και από το τόσο ωραίο τραγούδι. Έψαξα πληροφορίες από το ίδιο κιόλας βράδυ γι' αυτόν τον τραγουδιστή. Τόση εντύπωση μου είχε κάνει... Μόλις τώρα συνειδητοποίησα πόσα χρόνια έχουν περάσει... Όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώ την πορεία του με αμείωτο ενδιαφέρον, έχω όλα τα cd του (του μοναδικού που έχω όλα τα cd), έχω παρακολουθήσει όλες τις συναυλίες που έχει κάνει εδώ, έχω πάει ακόμα και στην Πάτρα και στην Αθήνα για να τον ακούσω και πάντα φεύγω ικανοποιημένη. Καταπληκτική φωνή, σταθερά ποιοτική μουσική, σεμνό background. Όλα όσα θέλω...
Χτες βράδυ, μαζί με τη Ραλλία Χρηστίδου και το Μύρωνα Στρατή, μας χάρισαν 2 ώρες γεμάτες με κέφι, με παλιά και νέα τραγούδια. Να είμαστε καλά να ξαναπάμε...
Τα σχόλια, νομίζω περιττεύουν...

Δημήτρη, ευχαριστώ για την πρόσκληση...



Friday, August 14, 2009

Ποντικονήσι

Στο Ποντικονήσι δεν είχα πάει ποτέ. Μόνο από την Παναγία Βλαχερνών το έβλεπα. Δεν ηξερα επίσης ότι απαγορεύεται η παραμονή στο νησάκι, προκειμένου να μην καταστραφεί αυτό το φυσικό μουσείο. Επιτρέπεται μόνο η βόλτα με τα καϊκάκια και η ολιγόλεπτη παραμονή εκεί. Πράγματι, με 2,5 ευρώ, ένας ευγενικός κύριος, μας μετέφερε, εμένα και ένα ζευγάρι, στο νησάκι. Μείναμε 15 λεπτά, ίσα για να ανεβούμε στην εκκλησία, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες και πίσω πάλι. Πολύ όμορφο, καθαρό, με όμορφη θέα. Το εκκλησάκι ανοίγει μόνο στις 6 Αυγούστου που γιορτάζει, διάβασα στο παραπάνω site. Επισκεφτείτε το σε πρώτη ευκαιρία, το σύμβολο της Κέρκυρας και σημείο αναφοράς όλων των τουριστών.





Thursday, August 13, 2009

Στο Πλοίο των τρελών

Μία καταπληκτική παράσταση παρακολουθήσαμε χτες βράδυ. Το πλοίο των τρελών, έχει δέσει στη Ζάκυνθο εδώ και λίγες μέρες και χτες πήγαμε να δούμε την παράσταση, που θέμα της είχε τον Ιάσωνα και τους Αργοναύτες. Η παράσταση τα είχε όλα. Τραγούδι, πρόζα, πολύ καλούς ηθοποιούς και μουσική, κωμωδία, δράμα, θέαμα. Αν το περιπλανώμενο πλοίο δέσει σε κάποιο λιμάνι κοντά σας, μην χάσετε την παράσταση. Σε μας θα είναι για λίγες ακόμα μέρες.



Tuesday, August 11, 2009

Παρουσίαση βιβλίου Νίκια Λούντζη, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Οι Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην παρουσίαση του προέδρου του Σωματείου κυρίου Νίκια Λούντζη

“Η Ζάκυνθος μετά μουσικής..., Τόμος ´Β. Κοσμική Μουσική (έντεχνη).
Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Αθήνα 2009”.

που θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στο Λόφο του Στράνη
την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009 και ώρα 20:30
από τους κυρίους Ιάκωβο Κονιτόπουλο, συνθέτη
και Νίκια Λούντζη, συγγραφέα
Θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων
κύριος Ιωάννης Στ. Παπαδάτος

Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων

Sunday, August 09, 2009

Εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

O Eξωραιστικός Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Αλυκών σας προσκαλεί στην Γιορτή Κρασιού που διοργανώνει υπο την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αλυκών στις 9 & 10 Αυγούστου 2009 στις Αλυκές


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2009


Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

8.00 μμ. Έναρξη της εκδήλωσης από τον Αλικανά με άλογα, σταφύλια, άμαξα, ταμπουρλονιάκαρο κτλ.
8.30 μμ. Άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης στις Αλυκές και έναρξη του προγράμματος με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Αμπελουργός» .
Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από το μουσικοχορευτικό σωματείο Μαριών «Το Παραδοσιακό» & από τον πολιτιστικό σύλλογο Κατασταρίου «Οι Μορφές».
Ακολουθεί λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική με τον Γιώργο Κακολύρη και άφθονο δωρεάν κρασί από το δίκτυο οινοποιών του νησιού μας.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

7.30 μμ. Έναρξη της γιορτής με πομπή από την κεντρική διασταύρωση του Αλικανά με τον παραδοσιακό τρόπο κουβαλήματος των σταφυλιών με κάρα και άλογα με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας υπό την Δ/νση του Αρχιμουσικού Διον.Κλάδη καθώς και ταμπουρλονιάκαρου , του χορευτικού συγκροτήματος «ΥΑΚΙΝΘΗ» , του χορευτικού τμήματος του Πολ/κού Συλλόγου Σκουλικάδου «ο Ερωτόκριτος»,του Σπ.Σταμίρη και της παρέας
του καθώς και των διοργανωτών - μελών του συλλόγου μας.
8.30 μμ. Άφιξη στον χώρο της εκδήλωσης στις Αλυκές όπου & θα παρακολουθήσετε το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών (με τα πόδια) σε λινό.
Ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα
«ΥΑΚΙΝΘΗ» υπό την επιμέλεια του χοροδιδάσκαλου Ν.Αρβανιτάκη & υπό
την μουσική συνοδεία «του Σπ.Σταμίρη και της παρέας του» καθώς και από
το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκουλικάδου « Ο
Ερωτόκριτος».
Θα ακούσουμε Ζακυνθινές Καντάδες από τον Σπ. Σταμίρη & την παρέα του
και στην συνέχεια θα διασκεδάσουμε με την λαική ορχήστρα του Τάση Μαρούδα με πολύ κρασί, χορό, και τραγούδι.

Μέγα χορηγοί μας θα είναι οι οινοποιοί του νησιού μας που θα προσφέρουν δωρεάν άφθονο κρασί από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών του τόπου μας:

• Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου
• Οινοποία Ελένης Κομούτου
• Οινόλπη (Τιμόθεος Γ. Χριστόφορος)
• SOLOMOS WINES
• CALLINICO WINES

καθώς & οι ΑΦΟΙ ΓΡΩΠΠΑ ΟΕ με την ευγενική προσφορά Ζακυνθινών Λικέρ.
Θα υπάρχει ακόμα έκθεση λουλουδιών & Ζακυνθινών προϊόντων όπως ντόπιο τυρί, παραδοσιακή κουλούρα, μαντολάτο, παστέλι κτλ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ GORAN BREGOVITS


H Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλυκών (ΔΗ.Κ.Ε..Α) διοργανώνει συναυλία με τον διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη GORAN BREGOVITS στις 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο γήπεδο Τ.Δ. Πηγαδακίων (SPORTS CENTER) . Εισιτήρια προπωλούνται . Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

Friday, August 07, 2009

Η Πανσέληνος του Αυγούστου, η βαρκαρόλα και 3 υπέροχα συγκροτήματα

Μόνο εικόνες για την ώρα. Τα υπόλοιπα αύριο...







Update: Καλημέρα. Να και οι φωτό από τη χτεσινή νύχτα. Η 1η μέρα του φεστιβάλ πέρασε. Αφού ξεναγηθήκαμε με τα καραβάκια στον κόλπο του Λαγανά, μετά ακολούθησε η επίδειξη των τριών προσκεκλημένων χορευτικών συγκροτημάτων, φαγητό και γλέντι. Τα συγκροτήματα χόρεψαν για 10-15 λεπτά, για να πάρουμε μια γεύση του τι θα δούμε απόψε. Ακολούθησε μπουφές, τραγούδι και χορός από όλους. Απόψε, θα χορέψουν τα παιδικά συγκροτήματα του Δήμου Λαγανά, θα παίξει η Μπάντα και μετά θα χορέψουμε εμείς (το Φιόρο του Λεβάντε) και τα 3 συγκροτήματα, στα Νταμάρια της Λιθακιάς, στις 8 το βράδυ.