Monday, May 31, 2010

Πανσέληνος Μαΐου και άλλα

Από την Παρασκευή το πρωί, ήταν φανερό, ότι το βράδυ, δεν θα έβλεπα αυτό που περίμενα. Περίμενα την ανατολή του φεγγαριού, για να το φωτογραφήσω κόκκινο, αλλά με την ομίχλη που είχε εκείνη τη μέρα, ήταν χλωμό. Τόσο το φεγγάρι, όσο και η πιθανότητα!
Παρόλα αυτά, επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, το βράδυ, αντί να πάω για το συνηθισμένο μου καφεδάκι, πήρα μαζί το τρίποδο (ε ρε γλέντια όποιος με έβλεπε...) και κατηφόρησα για την παραλία στη χώρα.

Στήθηκα σε ένα σημείο για να περιμένω και έβγαζα διάφορες χαζομάρες, πιο πολύ για να περάσει η ώρα και να κάνω δοκιμές με τη μηχανή, η οποία είναι λίγο πιο δύσκολη στα βραδυνά της από την προηγούμενη και με παιδεύει ακόμα μέχρι να τη μάθω. Άρχισα λοιπόν να βγάζω διάφορα χαζά, για να περάσει η ώρα.
Έβγαλα φωτο προς τη μεριά του Κρυονερίου...

Τις πέτρες μπροστά μου...

Ένα πλεούμενο στα ανοιχτά...

Μέχρι που άρχιζε να βάφεται ροζ προς τη μεριά της δύσης...

Μέχρι που άρχισαν να ανάβουν τα φώτα και να καθρεφτίζονται μέσα στα νερά...

και όλο και σκοτείνιαζε περισσότερο...

...αλλά το φεγγάρι τίποτα. Είχα αρχίσει να τα παίρνω, διότι είχα στηθεί εκεί, πάνω από μισή ώρα, είχε περάσει πάνω από μια ώρα από την αναμενόμενη που υποτίθεται ότι θα έβγαινε και ελπίδα να το δω πορτοκαλί φεγγάρι, δεν υπήρχε. Δίπλα μου είχε κατσικωθεί κι ένα ζευγαράκι (22 κάτω) που έλεγε ό,τι χαζομάρα υπήρχε, μέχρι που μου φάνηκε κιόλας ότι άκουσα "καλά...τι φωτογραφίζει αυτή τόση ώρα;". Μέχρι που κάποια στιγμή, είδα ένα αχνό φωτάκι. Έστρεψα την κάμερα εκεί, έβγαλα και μια φωτογραφία και περίμενα το υποτιθέμενο φεγγάρι να σηκωθεί πιο ψηλά. Αφού περίμενα κανα δεκάλεπτο το φεγγάρι να σηκωθεί, πείστηκα ότι ορπίδα (ελπίδα) δεν υπάρχει, διότι πολύ απλά, το υποτιθέμενο φεγγάρι, ήταν απλά το κάστρο της Κυλλήνης. ΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;;;;; Αφού είπαμε! Είχε ομίχλη!

Εκνευρισμένη και απογοητευμένη, μάζεψα το τριποδάκι μου και πήγα να πιω τη μπυρίτσα μου. Τι καφέ να πιω καλέ; Είχε πάει 9.30 η ώρα!
Αφού κάθισα να πιω τη μπύρα μου, κατά τις δέκα, πέφτει τηλέφωνο από την κόρη να την κατεβάσω στη χώρα. Παρατάω τη μισοτελειωμένη μπύρα μου και φεύγω. Στη διαδρομή, βλαστιμοκόπαγα το φεγγαράκι που μου έκλεινε το μάτι ψηλά πια από τον ουρανό. Δεν θα σου περάσει...λέω. Μπορεί να μην σε πέτυχα κόκκινο, αλλά θα σε τραβήξω έτσι. Κατεβάζω την κόρη και πάω στο Κρυονέρι. Εκεί, πρέπει να ενόχλησα αρκετά ζευγαράκια, αν κρίνω από τα πόσα αμάξια πάρκαραν και έφυγαν σχεδόν την ίδια στιγμή :-p. Εκεί έχει ένα πλάτωμα, χώρο ιδανικό για να φωτογραφήσεις πανσέληνο, αλλά ιδανικό και για ζευγαράκια. Όχι τόσο ιδανικό εκεί το βράδυ πάντως, μια και τους ενοχλούσα. Έστησα το τρίποδο πάλι, αλλά το πρώτο αποτέλεσμα δεν ήταν και τόσο ικανοποιητικό...Θολούρα σκέτη (τι θ' ακούσω πάλι από τον ειδικό...)...


2η και 3η όμως ε;



Μετά, πάλι κοκκώδεις...Πφφφφ... Πού θα πάει...; Θα τη μάθω...


Για να μην τα πολυλέω και για να μην βάλω καμιά 20αριά φωτογραφίες, έβγαλα κάποιες καλές εκείνο το βράδυ. Εν ολίγοις, ετοιμαστείτε να βλέπετε φεγγάρι όλη τη βδομάδα. Στο τέλος της βδομάδας, θα λέτε "φτάνει φεγγάρι, φτάνει φεγγάρι"!!! Τις καλές πάντως, δεν τις είδατε ακόμα.... :-)

συνεχίζεται...
(και τώρα πάω να κρυφτώ, γιατί με παρακολουθεί κι ο ειδικός....)

Friday, May 28, 2010

Φύλλα με!

Παίζω με τον τίτλο φυσικά...
Μπορεί να περιμένατε κάτι καλύτερο και να απογοητευτήκατε. Εμένα όμως, μου αρέσουν πολύ. Περίμενα πάρα πολύ καιρό να φωτογραφήσω σταγόνες πάνω σε φύλλα. Σταγόνες, που να καθρεφτίζουν άλλα φύλλα μέσα τους. Πρέπει να πετύχεις εκείνη την ώρα που τα χτυπάει το φως, αλλά όταν τρέχεις πρωί-πρωί να φύγεις για δουλειά, ή όταν κάνει ψωφόκρυο το χειμώνα, δεν γίνεται. Προχτές κατέβηκα στον κήπο μου για να δω την πρόοδό του. Ντομάτες, αγγούρια, ντοματάκια Σαντορίνης, από σπόρο που μου έφερε η Αλεξάνδρα την πρωτοχρονιά. Και να! Όλα τα φυτά είχαν τη δροσιά την πρωινή πάνω τους κι εγώ είχα μια μηχανή στο χέρι. Τα φωτογράφησα και είχα τις πολύτιμες σταγονίτσες μου! Ο φακός της μηχανής, κόντευε να ακουμπήσει πάνω τους! Η πρώτη φωτογραφία από κάθε τριάδα που ακολουθεί, είναι η ορίτζιναλ φωτό. Η 2η και 3η από κάθε 3άδα, είναι το κόψιμο που έκανα στο φώτοσοπ, για να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερες και ομορφότερες! Ξωτικούλιιιιιιιι; Είσαι εδώ;;;; Σμουατς!









Thursday, May 27, 2010

Ηλιοβασίλεμα ΙΙ

Στις τελευταίες που τράβηξα, δεν είχε αλλάξει και τίποτα ιδιαίτερο στον ουρανό, απλά έπαιζα με τις ρυθμίσεις της μηχανής. Αφού τράβηξα τις 3 τελευταίες, γύρισα ακριβώς από την αντίθετη πλευρά και τράβηξα το φεγγαράκι (του οποίου του έχω στήσει καρτέρι για την Πανσέληνο).

Εεεεεε Ψψψψψψψψψψψψψψψτ! Ξωτικούλιιιιιιιι! Όοοοοχι....Όοοοοχι. Μην τσαντίζεσαι με αυτές. Κρατήσου. ΑΥΡΙΟ θα τσαντιστείς!!! :-))))





Ξέχασα! Αυτό μου το χάρισε η Μαριλίζ! Μαριλίζ, ευχαριστώ!

Wednesday, May 26, 2010

Ηλιοβασίλεμα Ι

Προχτές το βραδάκι, ο Πιτόρος είχε όρεξη. Είχα πάει σε μια φίλη, εδώ παρακάτω από το σπίτι μου. Κρατούσα 4 ρίζες ντοματάκια σαντορινιά για φύτεμα, 1 μπαστούνι κολοκυθόπιτα και τη μηχανή (2η φύση). Πήγα για 5 λεπτά και καλά να της πάω τις ριζούλες και τελικά, καθίσαμε και τα λέγαμε μετά καφέ, για πάνω από μία ώρα. Από το μεγάλο παράθυρο του σαλονιού της, έβλεπα να βάφεται σιγά-σιγά ο ουρανός με όλα αυτά τα χρώματα. Αφού τα είπαμε για τα καλά και γελάσαμε με διάφορα θέματα που πιάσαμε, γύρισα πίσω. Μη νομίζετε...100 μέτρα απόσταση. Δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να το φωτογραφίσω....Δεν είχε φοβερά χρώματα;
Οι υπόλοιπες αύριο....





Tuesday, May 25, 2010

(Two) New kids on the block!

Οι γάτες, ειναι...γάτες! Όχι όλες, αλλά δεν θα το κάνουμε θέμα! Η κυρία (μαμά τους) ήταν έγκυος και ούτε που το προσέξαμε. Προσέχαμε μια άλλη, που τελικά τα νεογέννητά της ήταν άτυχα. Έτσι, δεν πήραμε χαμπάρι αυτή. Και να, που εδώ και λίγες μέρες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αρκετά μεγαλωμένα. Ευτυχώς, ειναι μόνο δύο, γιατί σε λίγο είπαμε: θα μετακομίσουμε, για να χωράνε οι γάτες, οι οποίες εγιναν τώρα 8; Ούτε ξέρω! Το πορτοκαλί, δεν είναι κουκλί;;; Και το άσπρο, δεν λέω, αλλά το πορτοκαλί είναι κουκλάκι!







Sunday, May 23, 2010

Έκθεση ελαιογραφίας και αγγειοπλαστικής παιδιών Ειδικού Σχολείου Πειραιά 5 – 11 Ιουνίου 2010

Ο φίλος και συνμπλόγκερ Χάρης, μου έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου, με την παράκληση να το προβάλουμε μέσα από τα μπλογκ μας, όσοι περισσότεροι μπορούμε και το ίδιο ζητάω κι εγώ από σας, για να βοηθήσουμε τα παιδιά του ειδικού σχολείου Παιραιά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)

Δελτίο Τύπου:

«ΑΝΤΙΛΗΨΗ»

Έκθεση ελαιογραφίας και αγγειοπλαστικής

παιδιών Ειδικού Σχολείου Πειραιά

5 – 11 Ιουνίου 2010

Πολυχώρος Νομαρχίας Πειραιά και Νήσων «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, 18541 Καμίνια, τηλ:

Εγκαίνια: Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010, 19:00


Ο καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο γύρω του. Όλοι μας σκεφτόμαστε και λειτουργούμε με διαφορετικούς νοητικούς μηχανισμούς και κατέχουμε τις δικές μας υποκειμενικές αλήθειες. Όμως όλοι μας λίγο πολύ , συγκλίνουμε σε βασικές αρχές του κόσμου και της κοινωνίας μας και καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε, να επιβιώσουμε και να εξελιχθούμε.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποια παιδιά που δεν λειτουργούν διανοητικά με τον τρόπο των περισσότερων ανθρώπων αλλά αντιλαμβάνονται και λειτουργούν μέσα από την δική τους ιδιαίτερη ματιά. Οι περισσότεροι από εμάς δεν καταφέρνουμε να αντιληφθούμε τον τρόπο τους και δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Όμως εκείνα, δείχνοντας μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημά μας, μας προσκαλούν να τα γνωρίσουμε και με πολύ μεράκι και ταλέντο ζωγραφίζουν τον κόσμο, όπως τον βλέπουν τα δικά τους διαφορετικά μάτια , ώστε να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε.

Η έκθεση «ΑΝΤΙΛΗΨΗ» πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος δια βίου μάθησης Commenius. Πρόκειται για μια δράση με τίτλο «Special Artists Thought Europe», στο οποίο συμμετέχει η χώρα μας μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Στο πρόγραμμα αυτό παίρνουν μέρος ειδικά σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία, Λετονία, Φιλανδία και Τουρκία). Οι μαθητές των ειδικών σχολείων ζωγραφίζουν σε συνεργασία με επαγγελματίες εικαστικούς και ζωγράφους δημιουργώντας τους δικούς τους πίνακες. Δύο έργα από κάθε χώρα θα συμπεριληφθούν σε μια κοινή ευρωπαικη έκθεση η οποία θα περιοδεύσει στις συμμετέχουσες χώρες από τον Σεπτέμβριο του 2010 και θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2011.

Από την Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχει το (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά) Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πειραιά. Εικοσιπέντε μαθητές συνεργάζονται με δέκα ζωγράφους και εκπαιδευτικούς για να κατασκευάσουν τα δικά τους έργα με θέμα την ΑΝΤΙΛΗΨΗ.Τα έργα θα εκτεθούν στον Πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά και Νήσων, από τις 5 έως και τις 10 Ιουνίου 2010. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010 και ώρα 19:00.

Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για την στήριξη του προγράμματος και του Ειδικού Σχολείου του Πειραιά.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την φιλοξενία και την στήριξη του Πολυχώρου «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πειραιά, την χορηγία του καταστήματος ειδών ζωγραφικής και αγιογραφίας Motivo.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης και αναμένουμε στην στήριξή σας στης προβολή της διοργάνωσης.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Για πληροφορίες:

Χάρης Τορτορέλης,

Υπεύθυνος Επικοινωνίας,

εθελοντής,

ch.tortorelisπαπάκιgmailτελείαcom

Saturday, May 22, 2010

Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο της μικρής κουζίνας, Ψωμιά και ζύμες

Την ταξιδιάρα Πέννυ Μπροτζάκη με την Πυξίδα της, την ξέρετε; Σε όσους αρέσουν τα ταξίδια, σίγουρα ναι! Η φίλη μου η Πέννυ, που με έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές στην Πυξίδα της, σαν ταξιδιάρα που είμαι (ή έστω ήμουν) κι εγώ, διοργανώνει διαγωνισμό, με δώρο το βιβλίο μου, "Ψωμιά και ζύμες". Ελάτε στο μπλογκ της, για να δείτε, με πόσο απλό τρόπο, μπορείτε να κερδίσετε το βιβλίο. Πάρτε μέρος, ακόμα κι αν το έχετε! Τίποτα δεν σας εμποδίζει! Ο διαγωνισμός, ισχύει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 Μαΐου (προς ξημέρωμα της Τρίτης 25 Μαΐου).
Πέννυ, σ΄ευχαριστώ για το τόσο όμορφο ποστάκι που έγραψες για μένα και για όλα! Ανυπομονώ να δω, ποιος/ποια θα είναι ο/η τυχερός/ή!

Friday, May 21, 2010

Wednesday, May 19, 2010

Πεινάω λέμε!!!

Τι έγινε ρε παιδιά; Σαν πολύ δεν αργεί; Πεινάω λέμε!!!


Μα πώς κάνεις έτσι; Δεν βλέπεις εμένα που περιμένω σαν κυρία; Δεν έχεις καθόλου υπομονή!


Κι εγώ πεινάω! Αλλά έτσι που με στριμώξατε δεν με βλέπω να προλαβαίνω πάλι τίποτα!!!

Αααααα! Νάτηηηηηη! Έρχεται! Όποιος προλάβει πρόλαβε παιδιάαααααα! Για να δω στόμα!!!!

Φτουυυυυυυυυυυυυυ! Πάλι δεν πρόλαβα! Πάλι από την άλλη μεριά πήγε!!! Άντε περίμενε πάλι! ΠΕΙΝΑΩ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕ!!!!