Friday, July 30, 2010

Η μικρή κουζίνα, στην έκθεση βιβλίου στη Ζάκυνθο

Την Κυριακή το βράδυ, 1η Αυγούστου, μετά τις 9.00 μ.μ., θα βρίσκομαι στην έκθεση βιβλίου, στην πλατεία Σολωμού. Λέω να μεταφέρω εκεί τη μικρή μου κουζίνα και να περάσω λίγες ώρες, μαζί με τους διοργανωτές της έκθεσης και όσους φίλους, γνωστούς και άγνωστους, θελήσουν να περάσουν από εκεί, για ένα γεια! Θα τα πούμε εκεί!

Monday, July 19, 2010

Φως έγχρωμο

-Συγγνώμη, απαγορεύεται η φωτογράφηση μέσα στο ναό ε;
-Ε...απαγορεύεται...
-Δηλαδή δεν μπορώ να τραβήξω καθόλου φωτογραφίες;
-Θες να τραβήξεις φωτογραφίες; Ε, κανονικά απαγορεύεται...
-Να σας πω...Δεν θέλω να τραβήξω εικόνες...Θέλω μόνο να τραβήξω αυτό...




Ήταν πολύ πιο όμορφο στην πραγματικότητα...
Καλή εβδομάδα!

Monday, July 12, 2010

Στο πανηγύρι της Αγίας Μαύρας

Μπορεί η παλιά και ανεκτίμητη εικόνα της να μην υπάρχει πια (τι κρίμα...), αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να πηγαίνει για να προσκυνήσει. Απ' όλα είχε το πανηγύρι. Και παστέλι και φυτούρες και ψητούρες, και ταμπουρλονιάκαρο, και εφτάζυμο και παζάρι και όλα... Και του χρόνου, να είμαστε καλά!


Tuesday, July 06, 2010

Νυχτερινός επισκέπτης

Τα αυτιά μου έχουν εξασκηθεί να ακούν και να ξεχωρίζουν τον παραμικρό θόρυβο. Κάτι το επάγγελμα, κάτι το γονίδιο, κάτι τέλος πάντων όπως λέγεται αυτό, με το που ακούω κάτι, τα αυτιά μου δουλεύουν σαν ραντάρ.

2 μέρες τώρα, ο σκύλος μας το έχει σκάσει με μια σκύλα. Πάλι γεννιτσούρια θα έχουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Ούτε για φαΐ, ούτε για νερό έρχεται ο άτιμος! Χτες βράδυ λοιπόν, κατά τη μία η ώρα, όπως χάζευα εδώ στο pc, άκουσα θόρυβο στο πιάτο του σκύλου, το οποίο είχαμε αφήσει γεμάτο με φαγητό σε περίπτωση που αποφασίσει να έρθει να φάει. Κάτι ήταν στο πιάτο του σκύλου. Όμως τα αυτιά μου, μου έλεγαν ότι δεν ήταν ούτε ο σκύλος, ούτε οι γάτες. Μία η ώρα βγήκα για να διαπιστώσω τι ακριβώς ήταν και είδα το νυχτερινό επισκέπτη. Μα πείτε μου. Δεν είναι κούκλος; Όχι πείτε μου! Ένα τρομαγμένο κουκλάκι, που κάθε φορά που άκουγε το θόρυβο της μηχανής, τραβούσε τη μουσουδίτσα του σπασμωδικά από φόβο. Μα δεν είναι κούκλος;;;