Friday, March 30, 2012

Έφτασαν!

Έφτασαν τα χελιδονάκια! Μα τι χαρά είχα σήμερα που τα είδα. Σε πολύ κακό σημείο βέβαια για φωτό, αλλά καταχάρηκα! Κάθε χρόνο τα περιμένω πώς και πώς!Monday, March 26, 2012

Ήταν μία ήρεμη παρέλαση...

Χτες λοιπόν, γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πήγα κι εγώ, να δω τι σόι παρέλαση θα γίνει εδώ πέρα...Αχ...Τσάμπα οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει...Ούτε τσακωμοί, ούτε επεισόδια, τίποτα! Λες και κάτι μαγικό έγινε και όλα πήγαν μια χαρά. Στο στεφάνωμα δεν παρίστατο ούτε ένας αστυνομικός (φωτό εδώ δεν έχει-κρίμα).Τώρα γιατί έλαμνε ένα στεφάνι μεσοπέλαγα, άγνωστο...

Στο χώρο των επισήμων, όλα ήταν ήρεμα και γι' αυτό δεν χρειάστηκε να είναι ούτε εκεί πάλι, ούτε ένας αστυνομικός...

Οι επίσημοι, παρόλο που πρόσφατα είχαν γευτεί activia και αγελαδίτσα, ανέβηκαν περήφανοι και ατρόμητοι στο ψηλό βάθρο που είχε στηθεί.
Ο κόσμος παρακολουθούσε ήρεμα και δεν φώναζε ούτε τους αποδοκίμαζε...


Η μπάντα είχε στηθεί και παιάνιζε, ενώ τα σχολεία περνούσαν...Όλα τα παιδιά πέρασαν με σεβασμό και κανένα σχολείο δεν γύρισε τα μούτρα στους επισήμους...


Όταν τελείωσε η παρέλαση, κανένας δεν βρέθηκε να παραπονεθεί, να φωνάξει, να διαμαρτυρυθεί. Ούτε ντουντούκες, ούτε μεγάφωνα, ούτε πανό, τίποτα...Άλλωστε, η Ελλάδα είχε ξεπεράσει τα προβλήματά της και όλα ήταν μια χαρά...

Ναι...Και μετά, ξύπνησα...Ήταν κι αυτή η άτιμη η αλλαγή ώρας και υπήρχε μια δυσκολία στο να ξυπνήσει κανείς την Κυριακή, οπότε, όνειρα και εφιάλτες ήρθαν στον ύπνο πολλών...Άλλοι παρακαλούσαν να βρέξει, αλλά ο Θέος δεν τσου 'καμε τη χάρη, άλλοι δεν τόλμησαν να ανεβούν σε εξέδρες (σε βρίσκει το γιαουρτάκι πιο εύκολα) κλπ.

Και επειδή είναι άνοιξη, μετά τα όνειρα ανοιξιάτικης νυκτός, αποφάσισα πως ήθελα μια ανανέωση στο μπλογκ και του έκανα lifting, ώστε να μπαίνουν οι φωτό σε μεγαλύτερη διάσταση!

Άντε βρε! Και του χρόνου!

Monday, March 12, 2012

Ανεμόμυλος στον Αγαλά ΙΙ

Να και ο άλλος ανεμόμυλος (αν είναι ανεμόμυλος) που σας έλεγα. Τώρα αυτός, δεν είμαι σίγουρη καν αν είναι ανεμόμυλος ή αν φτιάχτηκε εξαρχής κτίμα που μοιάζει με τον ανεμόμυλο που είναι λίγο πιο πέρα. Το κτίσμα είναι μέσα σε ιδιωτική κατοικία όπως βλέπετε.

 
 

Επίσης, μην νομίζετε ότι έκανα λάθος και έβαλα φωτό από μια βάρκα ξώφαλτσα. Όοοοοχι! Η βαρκούλα ήταν έξω ακριβώς από το σπίτι με τον ανεμόμυλο (;). Γι΄αυτό, όταν θα κοιτάτε τις φωτό, παρακαλώ πολύ να τραγουδήστε το Καράβια στη στεριά, και ειδικά τους παρακάτω στίχους, μια που ο Αγαλάς είναι ορεινό χωριό, άνευ γιαουρτακίων και αβγών  παρακαλώ (πας καλά που θα ξαναγράψω εγώ αυγό με ύψιλον από δω και πέρα;;;)

"Ποιος είδε φάρο στον Ψηλορείτη
στην Ελασσόνα λευκό πανί
κι ένα καράβι από την Κρήτη
να πιάνει Ξάνθη Κομοτηνή"
 Καλή εβδομάδα!

Monday, March 05, 2012

Άνοιξη;

'Αντε να έρθει επιτέλους να ζεσταθούμε λίγο!
Thursday, March 01, 2012

Ανεμόμυλος στον Αγαλά

Η πλατεία με τους Ανεμόμυλους, ή το πλάτωμα με τους Ανεμόμυλους, ή κάτι τέτοιο έγραφε η πινακίδα, κι εμείς πήραμε το μονοπάτι για να δούμε τι θα δούμε εκεί. Ανεμόμυλους πολλούς δεν είδαμε, αλλά είδαμε δύο. Έναν παλιό (τον παρακάτω) και έναν που φαινόταν πιο πρόσφατος, ανακαινισμένος ή φτιαγμένος εξαρχής, ο οποίος είχε ενσωματωθεί σε ιδιωτική κατοικία.
Μέσα, ο κακός χαμός. Δεν ήταν για να μπεις...

Έξω, πολλά μανιτάρια...


Κι ένα φιλιατρό, που είχε χρησιμοποιηθεί ως βάση για μπάρμπεκιου! Τι φαντασία που έχει ο έλληνας τρομάρα του!


Μπορεί μέσα να μην μπορούσες να μπεις στον Ανεμόμυλο, αλλά μπορούσες να θαυμάσεις την εσωτερική σκάλα και "αρχιτεκτονική"!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!