Saturday, April 27, 2013

Το ζακυνθινό βαγί-Πώς πλέκουμε αλογάκια

Πλησιάζει Κυριακή των Βαΐων. Στη Ζάκυνθο το έθιμο είναι να μοιράζονται στην εκκλησία τα βαγιά, τα οποία είναι φτιαγμένα με φύλλα φοίνικα. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ.
Φέτος, προκειμένου να κάνουμε μια γιορτή στο σχολείο μας, μάθαμε να πλέκουμε βαγιά σε σχήμα αλόγου, σταυρού και ήλιου. Κανονικά το βαγί είναι κίτρινο, αλλά το δικό μου είναι πράσινο αφού μάθαινα να το φτιάχνω από τους μαθητές μου. Βιντεοσκόπησα αυτές τις κατασκευές, για να μην το ξεχάσουμε πώς γίνεται. Δείτε το!



Friday, April 19, 2013

Monday, April 15, 2013

Από την "κοντή" στη Μπόχαλη

Έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια για να ανεβώ στη Μπόχαλη από την κοντή... :-) 




Monday, April 08, 2013

Κίτρινη μέρα

Χτες ξημέρωσε μια κατακίτρινη μέρα. Μια αρρωστημένη μέρα που της έλλειπε το γαλάζιο τ' ουρανού και της θάλασσας, και κυριαρχούσε το κίτρινο της σκόνης. Μέρες είναι τώρα έτσι στο νησί και κάθε φορά που βρέχει, βρέχει λάσπη, μας χτες παραήταν το κακό. Στην τελευταία φωτό, το ίδιο τοπίο με 2 ώρες διαφορά, μετά από βροχή και αέρα. Όσο για τον καιρό, μάλλον παραμονές Χριστουγέννων θυμίζει, παρά Πάσχα!





Friday, April 05, 2013

Έξω από τα Γιάννενα

Αρχές Μαρτίου, περνώντας έξω από τα Γιάννενα. Για έναν άνθρωπο που ζει σε νησί, το να δω τόσο μαζεμένο χιόνι, ήταν κάτι παραπάνω από τέλειο για μένα! Έκανα σαν παιδί και φωτογράφιζα μετά μανίας μέσα από το λεωφορείο!