Saturday, September 01, 2007

Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος

Κάτω από το φως του φεγγαριού, στο πανέμορφο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, λίγο πιο πάνω από το Καταστάρι, ακούσαμε μελοποιημένους στίχους του εθνικού μας ποιητή. Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, οι Κορσικανοί Diana di Alba, η χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου ο Δήμος Φλεμοτόμος, μας ταξίδεψαν με τις μελωδίες τους και ο Γιώργος Φιορεντίνος, μας πήγε σε άλλες εποχές με τα κείμενά του.
Για άλλη μια φορά θα πω δυο λόγια για ένα ταλέντο που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ. Το Δήμο Φλεμοτόμο, έναν αξιόλογο τενόρο που άνοιξε τα φτερά κι έφυγε και τώρα πάει ακόμα πιο μακριά αφού κέρδισε υποτροφία στο Μόναχο. Χαίρομαι πολύ όταν αναγνωρίζεται το ταλέντο νέων παιδιών και δε μένουν εδώ να πάνε χαμένα... Καλή συνέχεια Δήμο!
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο έτος Σολωμού και Φώσκολου. Περισσότερες πληροφορίες στην Ημέρα της Ζάκυνθος.

4 comments:

  1. Καλημέρα και από εδώ και καλό μήνα!
    με ησυχία και τάξη παντού.
    Λοιπόν θυμάσαι που σου έλεγα μία φορά ότι θα έγραφα ταξιδιωτικό ποστ για ένα προορισμό που δεν έχω πάει αλλά έχω διαβάσει πολύ και είναι στα σχέδια μου?. Αυτός ο προορισμός είναι η Κορσική. Η εμμονή μου με την Κορσική ξεκίνησε από ένα άρθρο που είχα διαβάσει στο National Geographic μετά από το άρθρο άρχισα να "ψάχνω" γενικά την Κορσική και ενθουσιαστικά πολύ με το νησί αλλά και την μουσική. Είχα ακούσει λοιπόν και μουσικές από ενα group που δεν μπορούσα με τίποτα να θυμηθώ το όνομα οι οποιοι παρεπιπτόντως τραγουδούσαν και ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια και ΝΑΙ ηταν οι Diana di Alba! Nομίζω ότι μετά από αυτό πρέπει να γράψω για την Κορσική!
    Θα πρέπει χθες να ήταν μιά υπέροχη βραδυά (ε όχι και λάθος με υ...) είναι για να λες Περήφανο Ζάντε!

    ReplyDelete
  2. Φοβερή σύμπτωση! Να τους έχεις ακούσει! Πράγματι ήταν πολύ ωραία χτες. Αν εξαιρέσεις τις σειρήνες της πυροσβεστικής που πάγωναν το αίμα μας καθώς περνούσαν για να σβήσουν τη φωτιά που είχαμε στο Καλαμάκι, ήταν πολύ όμορφα. Οι ζακυνθινές αρέκιες έδεσαν με τις κορσικάνικες αρέκιες (a l' orecchio=με το αυτί, δλδ μελωδίες που τραγουδιούνται με το αυτί και όχι απαραίτητα με συνοδεία οργάνου). Το δε μέρος που έγινε, καταπληκτικό...

    ReplyDelete
  3. mipos iparxi videaki na akousoume kai emis ligo la la??? kala mi varas, eipa , mipos? parakalo...

    ReplyDelete
  4. Θα προσπαθήσω Γιάννη αν και ο μπλόγκερ κάνει νούμερα πάλι από χτες με τα βίντεο...

    ReplyDelete