Tuesday, July 22, 2008

Prudential Tower

Ο Prudential tower είναι ο 2ος πιο ψηλός ουρανοξύστης στη Βοστώνη και 26ος στις Ηνωμένες Πολιτείες. 229 μέτρα ύψος, 52 πατώματα, πολλές χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με εμπορικά, γραφεία κλπ (ο 1ος σε ύψος είναι αυτός που βλέπετε στην 5η φωτό).
Στο 50ο πάτωμα υπάρχει το Prudential Skywalk, το ψηλότερο παρατηρητήριο στη Βοστώνη ανοιχτό για το κοινό, από όπου μπορείς να θαυμάσεις όλη την πόλη. Δύο πράγματα δε μας είχαν πει οι φίλοι μας πριν ανέβουμε: 1) ο πύργος ήταν κλειστός για το κοινό για πολλά χρόνια μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, επειδή ήταν εύκολος στόχος λόγω του ύψους του και 2ον) στους τελευταίους ορόφους στους ουρανοξύστες μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι κουνιέσαι όταν φυσάει. Αυτό όμως δεν είναι μόνο αίσθηση. Είναι η πραγματικότητα. Επειδή έχουν τεράστιο ύψος, για να μην κοπεί κανένα τμήμα τους όταν φυσάει δυνατά, από κατασκευής, είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να έχουν μια ελαστικότητα, με αποτέλεσμα όταν φυσάει πολύ δυνατά να μετακινούνται ακόμα και κάμποσα μέτρα. Στα πολυόροφα κτήρια θα γνωρίζετε οι περισσότεροι επίσης, ότι δεν υπάρχει 13ο πάτωμα. Υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά οι προληπτικοί αμερικανοί έχουν προσπεράσει το νούμερο αυτό στα ασανσέρ.
Γενικά, η αίσθηση του κουνήματος όταν περπατούσαν άλλοι γύρω σου ήταν αισθητή, αφού δε χρησιμοποιούν μπετόν όπως εμείς, με αποτέλεσμα να πάλλεται το πάτωμα κάθε φορά που περπατάει κάποιος βαριά. Αυτά τα λίγα γι' αυτό το εντυπωσιακό κτήριο το οποίο επισκεφτήκαμε αρκετές φορές...









9 comments:

  1. Anonymous5:37 AM

    Όμορφες. Μια καλημέρα:)

    ReplyDelete
  2. μμμ, ψηλός!!

    καλημέρα κοσμοπολίτισσα deli :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous10:37 AM

    Κάθε φορά που μπαίνω στο blog σου, σκέφτομαι ότι θέλω να κάνω ένα ταξιδάκι - έστω και κάπου κοντά στην Αθήνα! Επηρεάζεις την εργασιακή μου παραγωγικότητα!!

    ReplyDelete
  4. Ουάου!!
    Λέγε λέγε θα με πείσεις να κανονίσω ένα ταξιδάκι στις ΗΠΑ...
    Υπέροχη θέα από κει πάνω, ε;
    Τι ωραίες που είναι η βραδινές!!
    Φιλιά!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  5. Και πώς επιδρά το φαινόμενο του κουνήματος λόγω του αέρα, αλλά και λόγω της αγέρωχης περπατησιάς των πάνχοντρων αμερικάνων, στην ψυχολογία ενός κατοίκου της σεισμογενούς Ελλάδας, και ακόμη περισσότερο της ακόμη πιό σεισμογενούς Ζακύνθου;;;!!!

    Μου άρεσε η φωτό με τα νερά!

    ReplyDelete
  6. H θεμελίωση των ψηλών κτιρίων, αν το πεις πολύ απλά, είναι σαν τραμπάλα!Αυτός είναι ένας από τους λόγους της κίνησης των κτιρίων. Προσωπικά με τρομάζει αυτή η αίσθηση της αέναης κίνησης!
    Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Μπράβο Κική

    ReplyDelete
  7. Λάκη ευχαριστώ!

    Μαγισσούλι σμακ!

    Unclescrooge, ελπίζω να την επηρεάζω θετικά!

    Τρελοτουρίστρια, αυτο ακριβώς προσπαθώ να κάνω! Ευχαριστώ! :-)

    Κωνσταντίνε, εγώ που προέρχομαι από νησί κουνάμενο, μια ανησυχια την είχα ομολογώ...

    Αγγελική εσύ σ'ιγουρα τα καταλαβαίνεις καλύτερα. Κι εμένα με τρομάζει!
    Ευχαριστ'ω!

    ReplyDelete
  8. Τι ωραίο ταξίδι, τι ωραίες φωτογραφίες!! Αυτή με τα λιμνάζοντα νερά πάρα πολύ εμπνευσμένη! Γερή να είσαι να (μας) ταξιδεύεις Κική μου! Έμεινα!

    ReplyDelete
  9. Κάλλη ευχαριστώ! Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Όρεξη να είχες να τραβάς φωτογραφίες...

    ReplyDelete