Monday, January 04, 2010

Πόρτο Ρόξα

1η του μήνα και πήρα τους φίλους μου Αλεξάνδρα και Βαγγέλη να τους ξεναγήσω στο νησί. Τους πήγα σε όλη τη δυτική πλευρά, που αξίζει να δει κανείς. Πόρτο Ρόξα, Λιμνιόνας, Σχίζα-Καμπί, Πόρτο Βρώμη, Αναφωνήτρια, Αη Γιώργης Κρημνών. Η μέρα ήταν καλοκαιρινή. Το δελτίο καιρού, έλεγε πως την επομένη θα είχε 7 μποφόρ δυτικούς. Έτσι προτίμησα να πάμε τη μέρα που είχε νηνεμία δυτικά. Καθώς πηγαίναμε στη Ρόξα, τους έλεγα για ένα ατύχημα που είχε γίνει κάποτε και με έχει κάνει λίγο προκατειλημμένη γι΄αυτή την παραλία, με αποτέλεσμα, να μην έχω κολυμπήσει ποτέ εκεί. Φοβάμαι και που τη βλέπω! Όταν φτάσαμε εκεί, ήταν φανερό, πως ο καιρός είχε ήδη αρχίσει να αγριεύει, πράγμα λογικό αφού ο καιρός έρχεται από δυτικά. Το περίεργο όμως ήταν, ότι έξω δεν κουνιόταν φύλλο. Ούτε κρύο έκανε, ούτε ανέμιζε τίποτα. Στη θάλασσα όμως είχε φουσκοθαλασσιά και τα κύματα έσκαγαν μανιασμένα. Φοβόμουν και που τα έβλεπα, δεν ήθελα να πλησιάζω κοντά, γιατί κατάλαβα μετά από τόσα χρόνια, πόσο εύκολα πρέπει να είχε γίνει εκείνο το ατύχημα, αν ήταν παρόμοιες οι καιρικές συνθήκες... Τράβηξα και ένα μικρό βίντεο για να δείτε τη δύναμη των κυμάτων...Περιττό να σας πω, ότι μετά η μηχανή μου και ο φακός της, ήταν... παστός, παρόλο που στεκόμουν τουλάχιστον 10 μέτρα μακριά από τη θάλασσα...

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!









14 comments:

  1. Υπέροχες οι εικόνες σου και ταξιδιάρες πολύ!
    Μου άφησαν μια γεύση..αλμύρα..

    ReplyDelete
  2. Ο΄ήχος των κυμάτων μου αρέσει πολύ... και οι φωτό σου καταπληκτικές!!!

    ReplyDelete
  3. Deli,όμορφες εικόνες!Κι εγώ τρομάζω με την ανταριασμένη θάλασσα,εδώ πολύ συχνά τη βλέπουμε έτσι.Τα καλοκαίρια όταν φυσάει βοριάς τα βράδια μας κρατάει συντροφιά αυτός ο ήχος του βίντεο.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  4. Η 2 και η τελευταία μου άρεσαν πολύ!
    Στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θέλω να πάω ούτε καν το καλοκαίρι. Δεν μπορώ να μην ανατριχιάσω και μόνο στη σκέψη αυτού που συνέβη. Με χαλάει πολύ... έτσι η πιθανότητα να κολυμπήσω εκεί, είναι μάλλον αδύνατη.

    ReplyDelete
  5. Καλή χρονιά φιλενάδα. Δημιουργική!!!

    ReplyDelete
  6. Αναΐς, εμένα μου άφησαν πραγματική αλμύρα στο πρόσωπο και στη μηχανή! Ευχαριστώ!

    Μαριέλα, ευχαριστώ!

    Ελένη, εδώ στη συγκεκριμένη παραλία (ο Θεός να την κάνει παραλία), δεν είνα μόνο τα κύματα. Είναι ότι κάτω οι πέτρες είναι σκέτο ξυράφι....Απόλυτα απαγορευτικό για να κολυμπήσεις με κύμα!

    Ιωάννα, ούτε εγώ έχω κολυμπησει και δεν ξέρω και αν θα κολυμπήσω... Μωρέ ούτε για καφέ σχεδόν!
    Καλη χρονιά και σε σας! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  7. Ναι, το έχω τσεκάρει αυτό το πρόβλημα, μάλλον πρέπει να κουβαλάει κανείς μπατονέτες όταν είναι να φωτογραφίσει τέτοια κύμματα, γιατί με τα χαρτομάντηλα δεν γίνεται δουλειά όπως έχω διαπιστώσει...

    ReplyDelete
  8. Anonymous3:46 PM

    h sampania pou epina thn prwtoxronia eixe thn idia xreia pou exei to videaki sou. protognwrh aisthish. ti xronia me perimenei arage?

    ReplyDelete
  9. Η αγριάδα αγριάδα, αλλά κι οι φωτογραφίες, φωτογραφίες! ( Νηνεμία έξω και κύματα μέσα;Μωρέ, πόρτο Λόξα έπρεπε να το λέμε...)
    Φιλιά.

    ReplyDelete
  10. Καλή χρονιά!!!

    ReplyDelete
  11. Aααααααχχχχ !!!!!

    ReplyDelete
  12. Κωνσταντίνε, τις μπατονέτες κι εγώ σκεφτόμουν καθώς καθάριζα το φακό με χαρτομάντηλο (παρόλο που γενικώς δεν πρέπει να τα καθαρίζουμε έτσι έχω ακούσει).

    Ανώνυμε, αφρώδης!

    Διονυση, λόξα δε λές τίποτα!!!!

    Πορφύρη, επίσης!

    Ξωτικό! βαχ!

    ReplyDelete
  13. Καταπληκτικές οι αφρώδεις φωτογραφίες! Τέλειες! Μπράβο Κική.

    ReplyDelete
  14. Ευχαριστώ Σόφι!

    ReplyDelete