Monday, March 10, 2008

Καθαρή Δευτέρα

Καθαρή Δευτέρα σήμερα, ευκαιρία για βόλτα στην εξοχή. Το σημερινό πρόγραμμα είχε Πόρτο Λιμνιώνας. Κοντεύω 20 χρόνια εδώ και εκεί δεν είχα πάει ποτέ. Μη γελάτε καλέ! Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Αμ ο καλός μου που είναι και μεγαλωμένος εδώ;;; Ούτε αυτός είχε πάει! Σήμερα καταλάβαμε τι χάναμε... Το πόρτο Λιμνιώνας βρίσκεται στα δυτικά της Ζακύνθου. Με θέα το Ιόνιο πέλαγος. Το απόλυτο γαλάζιο. Το απόλυτο τίποτα μπροστά. Δέος!

Φυσικά, δεν έλλειπαν οι χαρταετοί, λιγοστοί λόγω της άπνοιας. Εκεί πάνω φύσαγε λιγάκι και είδαμε έναν.
Και τώρα πάμε στον κόλπο του Λιμνιώνα. Μια τοποθεσία που μου έκοψε την ανάσα από την ομορφιά της. Η θάλασσα εισχωρεί στη βραχώδη περιοχή. Ολόγυρα βουνό, απόκρημνοι βράχοι, φθαρμένοι από την αρμύρα. Γαλαζοπράσινα νερά που παίζουν χρωματικά με τις ακτίνες του ήλιου. Είναι η πρώτη φορά από τότε που φωτογραφίζω με την canon που πιστεύω ότι δεν κατάφεραν οι φωτό να δείξουν την ομορφιά του τοπίου. Μάλλον απογοητεύτηκα όταν είδα τις φωτό στο πισι μετά που τις πέρασα. Τις έβλεπα και σκεφτόμουνα: Αυτό είδα; Αυτό τράβηξα; Το τοπίο θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο από αυτό που φαίνεται στις φωτό. Θα ακολουθήσουν κι άλλες φωτό φυσικά.






Το απόγευμα κατηφορίσαμε στο Κυδώνι, στο Οινοποιείο Σολωμού. Περάσαμε για ένα καφεδάκι αλλά τελικά κεραστήκαμε γλυκό λευκό κρασί Λιανορόγγι (ΥΠΕΡΟΧΟ) και χαλβά. Οι αδελφοί Σολωμού μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του ανακαινισμένου οινοποιείου όπου έδειξαν στα παιδιά πως εμφιαλώνουν τα κρασιά κλπ.


Τελικά, το καφεδάκι το ήπιαμε στην πάντα όμορφη Μπόχαλη. Όσες φορές κι αν πάω, όλο και θα φωτογραφίσω. Ήταν καλή ώρα, σούρουπο, και η πόλη πιάτο από κάτω μας.

Κάπου εκεί τα μικρά ξέχασαν τη σημερινή νηστεία και έφαγαν γλυκό...


Εγώ όμως, για να μην ξεχνάμε και τα έθιμα, σας κερνάω από τη Λαγάνα της Κάλλης μας που έφτιαξα σήμερα το πρωί και εξαφανίστηκε μέσα σε μια ώρα! Το κομματάκι που λείπει νομίζω είναι περιττό να αναρωτιέστε ποιος το έφαγε! Και του χρόνου!

19 comments:

  1. Anonymous2:25 AM

    και του χρονου!

    αυτο με τις φωτογραφιες μου εχει τυχει κι εμενα...να μην αποτυπωσουν δηλαδη τελεια την ομορφια ενος τοπιου...

    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous8:38 AM

    Μην στεναχωριέσαι αν κάποιες φωτογραφίες δε βγήκαν και τόσο καλές. Συμβαίνει σε όλους, ειδικά όταν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός. Πάντως απ' αυτές που είδα κάποιες είναι πολύ όμορφες. Τις δυο-τρεις που "πάσχουν" κάπως θα μπορούσες εύκολα να τις φτιάξεις στο photoshop ή στο acdsee. Όπως και νάχει, συνέχισε να φωτογραφίσεις και θα συνεχίσουμε κι εμείς να σε απολαμβάνουμε:)

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα ! Νομίζω ότι πρωτα πρέπει να σβήσεις το πρωτο-πρωτο σχόλιο γιατί είναι ΙΟΙ . Μην πατησεις πάνω στο link !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Το τοπίο καταπληκτικό ! Εχω πάει αρκετές φορές στη Ζάκυνθο και αυτό δεν το ήξερα ! Είναι υπέροχο !

    ReplyDelete
  4. πωπω, χάλια περάσατε ;-)

    ReplyDelete
  5. πολύ ομορφη περιγραφη
    της μέρας σας!

    να σαι καλά!

    καλή σαρακοστή

    ReplyDelete
  6. Μάμα, συμβαίνει καμιά φορά...
    Καλή σαρακοστή!

    Αδαή σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο για τις συμβουλές. Η αλήθεια είναι ότι με την κάνον συνήθως δεν έχω πρόβλημα φωτισμού στις φωτό. Με την Ολυμπους συνέχεια έπρεπε να διορθώνω. Με την κάνον σπάνια! Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι η ομορφιά του τοπίου δε χώρεσε μέσα σε μια φωτό. Ίσως επειδή υπήρχαν τόσο αντιφατικές εικόνες σε μεγάλη έκταση. Βράχια, βουνό, ουρανός, απέραντο Ιόνιο, θάλασσα που άλλαζε χρωμα ανα περιοχές. Αυτό εννοώ. Πως να χωρέσει όλο αυτό σε μια φωτογραφία; Γι' αυτό το λέω...
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    Ιφιγένεια, το ξέρω. Τα σπαμ έχουν κατακλύσει τα σχόλια στα μπλογκς. Κι εγώ ειδοποιώ άλλους να μην τα ανοίγουν και τα σβηνω. Ξέρεις για πότε παθαίνεις ζημιά χωρίς να το καταλάβεις; Ασε!
    Ευκαιρία να πας όταν ξαναέρθεις στον Λιμνιώνα!

    Μάγισσα...εντελώς!

    ReplyDelete
  7. Νηφάλια μέθη, ευχαριστώ! Καλή σαρακοστή!

    ReplyDelete
  8. Πολύ όμορφο τοπίο!!!
    Η λαγάνα τέλεια!
    Και του χρόνου με υγεία!

    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete
  9. Ωραία η περιδιάβαση, σχεδόν νηστίσιμη!!! Και του χρόνου, με υγεία και κάθε ποθητό!!!

    ReplyDelete
  10. Καλά Ψυχή μου!
    Το λιμνιώνα, το ριζόγαλο, τη λαγάνα.. αλλά μόλις έφτασα στο Γέρακα, που λίγο πιο πάνω, κοντά στο Πόρτο Ζόρο, γεννηθηκα {αυτό έψαχνα}είπα πάω περπατώντας. Ε! μέχρι το Καλοκαίρι θα φτάσω.
    Μένω Στοκχόλμη.

    Και του χρόνου με υγεία.
    Να έχεις ένα καλό βράδυ!

    Και λίγα φιλάκια στη πατρίδα..

    ReplyDelete
  11. τι ομορφιαααα :) :)
    ΤΕΛΕΙΕΣ!!

    ReplyDelete
  12. Γλαρένια, ευχαριστώ! επισης!

    Π.Κ. ευχαριστούμε! Επίσης! Καλά να είσαστε!

    Μαρελντ, καλώς την απ' τα ξένα! Θα σε περιμένουμε έστω και περπάτώντας! Είναι γητεύτρα η Ζάκυθος!

    Roadartist, ευχαριστώ! Καλη σαρακοστή να έχεις!

    ReplyDelete
  13. πολύ ομορφα . Και του χρόνου με Υγεια. Καλη Σαρακοστη.

    ReplyDelete
  14. Μμμμ... αυτή η λαγάνα...!

    ReplyDelete
  15. Αλίκη ευχαριστώ! Καλή σαρακοστή!

    Κωνσταντίνε ήταν γλύκα!

    ReplyDelete
  16. Anonymous10:30 PM

    Έχω κάνει μπάνιο στον Λημνιώνα. Γυρνούσαμε από το Ναυάγιο και του γκρίνιξα του Σπύρου μου να κατέβουμε γιατί πολύ μου τον είχε παινέψει. Δεν είχε άδικο. Τέλεια η θάλασσα τέλειο και το τοπίο.
    Να περιμένω να περάσει η Σαρακοστή για να μας φτιάξεις και φρυγανια? Μου την έχεις τάξει μην το ξεχνάς!!!

    ReplyDelete
  17. Καλέ δεν την ξέχασες τη φρυγανιά; Έλεγα πως την ξέχασες! Χαχα! Δεν έταξα αλλά είπα πως κάποια στιγμή θα τη γράψω, οπότε, θα το κάνω...

    ReplyDelete
  18. Anonymous10:52 PM

    Ξεχνιέται η φρυγανιά?? Μου άρεσε τόοοοοοσο πολύ και δυστυχώς μόνο στη Ζάκυνθο μπορώ να τη φάω.
    Αφού είπες πως θα τη γράψεις δε σημαίνει ότι το έταξες? Τέλος πάντων, θα κάνω την καρδιά μου πέτρα λοιπόν και θα περιμένω.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  19. Αυτό σημαίνει αλλά σε πειράζω. Υπομονή!

    ReplyDelete