Thursday, July 21, 2011

Φηρά, η θέα τη μέρα

Τα Φηρά, τόσο τη μέρα, όσο και τη νύχτα είναι πανέμορφα. Ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε στη Σαντορίνη, είναι ότι στη διάρκεια της μέρας, είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις σκιά. Στο νησί δεν υπάρχουν δέντρα, παρά ελάχιστα, οι πόλεις είναι χτισμένες ψηλά, τα περισσότερα κτίρια είναι λευκά, και όλα αυτά συμβάλλουν σε μια απίστευτη αντανάκλαση φωτός, τόσο έντονη που σε τυφλώνει (και που δεν σε αφήνει να βλέπεις ίσιο τον ορίζοντα στο καντράν της μηχανής ;-) ).


Αν υπάρχει κάτι που είναι απαραίτητο το καλοκαίρι στη Σαντορίνη, είναι γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό.



Αν κάνετε ένα ψάξιμο για ξενοδοχείο στα Φηρά, θα δείτε ότι υπάρχει μια τεράστια γκάμα τιμών, που ικανοποιούν, όλα τα γούστα. Δωμάτια, από 30 ευρώ μέσα στην πόλη, έως 500 αν θες να βρίσκεσαι πάνω στο λόφο στην καλντέρα.


Όσο για τα μαγαζιά, θα τα χαρακτήριζα λίιιιγο πιο ακριβά από εδώ, με καλύτερες παροχές όμως (ή με μεγαλύτερο σεβασμό στον πελάτη ίσως). Για τη θέα δεν το συζητώ. Τη βλέπετε μόνοι σας. Ακρίβεια μεγάλη, δεν μπορώ να πω ότι συναντήσαμε. Παρόλα αυτά, μπήκαμε σε μαγαζί που ήθελε 20-30 ευρώ για ένα ποτό, 8 ευρώ για μπύρα, 6 για αναψυκτικό και 15 για ένα ποτήρι σαγκρία. Σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήπιαμε το ποτό μας σε ένα εξίσου όμορφο μπαρ, που δεν ήταν όμως επάνω στο λόφο, με 9 ευρώ... (όχι σ΄αυτό στη φωτό). Για το φαγητό στη Σαντορίνη, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην κουζίνα μου. Εκεί, αναφέρω αναλυτικά τι και πού φάγαμε.


Στα Φηρά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας τουρίστας. Κατ΄αρχήν, να μετακινηθεί με το αστικό Κτελ, προς όποιο μέρος του νησιού θέλει. Πήγαμε αποφασισμένοι πως θα νοικιάζαμε μηχανάκι για να τη γυρίσουμε, αλλά δεν χρειάστηκε. Με το Κτελ, εμείς και πάρα πολλοί άλλοι έλληνες (λίγοι) και πολλοί ξένοι τουρίστες, πήγαμε παντού. Η συγκοινωνία είναι συχνότατη, ανά μισή ώρα και στις ώρες αιχμής ανα τέταρτο, από νωρίς το πρωί, έως αργά το βράδυ. Τα εισητήρια κυμαίνονταν, από 1.60 έως 2.20 το ακριβότερο.

Κάποια από τα σημεία που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος είναι ο μητροπολιτικός ναός, όπως και ο καθολικός (φωτό)...



...καθώς επίσης και το αρχαιολογικό μουσείο, με ευρήματα από το Ακρωτήρι.

3 comments:

  1. Πολύ όμορφα! Χαίρομαι που πέρασες καλά!

    ReplyDelete
  2. Πόσο θα ήθελα να πάω μα έχω κολλήσει στο άλλο ασπρονήσι:)

    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  3. Μαράκι ευχαριστώ! :-)

    Μάργκο πού θα πάει...θα έρθω και στο άλλο ασπρονήσι! ;-)

    ReplyDelete