Monday, March 12, 2012

Ανεμόμυλος στον Αγαλά ΙΙ

Να και ο άλλος ανεμόμυλος (αν είναι ανεμόμυλος) που σας έλεγα. Τώρα αυτός, δεν είμαι σίγουρη καν αν είναι ανεμόμυλος ή αν φτιάχτηκε εξαρχής κτίμα που μοιάζει με τον ανεμόμυλο που είναι λίγο πιο πέρα. Το κτίσμα είναι μέσα σε ιδιωτική κατοικία όπως βλέπετε.

 
 

Επίσης, μην νομίζετε ότι έκανα λάθος και έβαλα φωτό από μια βάρκα ξώφαλτσα. Όοοοοχι! Η βαρκούλα ήταν έξω ακριβώς από το σπίτι με τον ανεμόμυλο (;). Γι΄αυτό, όταν θα κοιτάτε τις φωτό, παρακαλώ πολύ να τραγουδήστε το Καράβια στη στεριά, και ειδικά τους παρακάτω στίχους, μια που ο Αγαλάς είναι ορεινό χωριό, άνευ γιαουρτακίων και αβγών  παρακαλώ (πας καλά που θα ξαναγράψω εγώ αυγό με ύψιλον από δω και πέρα;;;)

"Ποιος είδε φάρο στον Ψηλορείτη
στην Ελασσόνα λευκό πανί
κι ένα καράβι από την Κρήτη
να πιάνει Ξάνθη Κομοτηνή"
 



Καλή εβδομάδα!

8 comments:

  1. Βάρκα στη στεριά... εκεί κόλλησα εγώ!
    Καλή εβδομάδα....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαριέλα είναι συνηθισμένο εδώ να το δεις, αφού κάποιος που ζει σε ορεινό χωριό μεν, αλλά δεν είναι μακριά από τη θάλασσα, έχει τη βάρκα του κοντά του το χειμώνα...Και στην Αναφωνήτρια το έχω συναντήσει. Έχει πλάκα πάντως να το βλέπεις στα βουνά!

      Delete
  2. Anonymous7:19 AM

    Για ότι και αν το ξεκίνησαν, το αποτέλεσμα είναι μαγικό!
    Θα έλεγα οτι προτιμώ το :
    "κι αν δεις εκεί ψηλά στις πολεμίστρες
    θα δεις να σε κοιτάζουνε μορφές"
    Πολλές καλημέρες!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κι αυτό καλόοοο!

      Delete
  3. Deli,και κτίσμα να είναι,δεν παύει να έχει τη γοητεία του!
    Πολύ θα ήθελα να ρίξω αβγουλάκια και γιαουρτάκια σε μερικούς-είδες κι εγώ-καιρό τώρα το γράφω με β-πάει σετάκι με το νέο υπουργό,να τον χαιρόμαστε,βρε.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ πάντως Ελένη, το αυγό θα συνεχίζω να το γράφω με Υ κι λέει ό,τι θέλει! χαχα!

      Delete
  4. Εχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο έντονος σουρρεαλισμός που εκφράζεται αφ'ενός από την καμπινάτη βάρκα εκεί ψηλά στο βουνό, αφ'ετέρου από τον εντυπωσιακό πύργο με το παραθύρι απ'όπου η ξανθομαλλούσα δεσποσύνη απλώνει την χρυσαφένια κοτσίδα της να ανέβει ο αγαπημένος της.

    Μα καλά, ανεμόμυλο τον πατρογονικό αγέρωχο πύργο με τις ένδοξες πολεμίστρες;!! Δηλαδή τί υπαινίσσεσαι, ότι ήταν μυλωνάς ο πρόγονος;;;;;!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρόσεξε. Η πινακίδα έγραφε προς πλατεία ('η κάτι τέτοιο) των ανεμόμυλων. Οι οποίοι ανεμόμυλοι ήταν οι εξής ένας! Ο προηγούμενος. Αυτό, έμοιαζε με ανεμόμυλο αλλα πιθανότατα δεν είναι. Είναι πολύ κοντά το ένα κτίσμα με το άλλο και λόγω του σχήματος και της πινακίδας θεωρείς ότι είναι δύο οι ανεμόμυλοι. Αυτός πιο πολύ για πύργος μοιάζει πάντως και λείπει η ξανθομαλούσα. Πάντως, στην αυλή του σπιτιού, είχε τεράστιο χώρο για πουλιά! Η αδυναμία σου!

      Delete