Thursday, July 31, 2008

Η κλεψιά, της κλεψιάς...

Τα έχω πάρει....Και γράφω το ποστ εν βρασμώ ψυχής....αλλά δε με νοιάζει... Γιατί δε με νοιάζει;

Γιατί αν μου ζητήσει ένας άνθρωπος φωτό, τη δίνω με ευχαρίστηση. Αν μου ζητήσει κάποιος "άπειρος ακόμα στο blogging" να του δείξω πως να ποστάρει, πάλι του δείχνω. Αν μου ζητήσει συμβουλή μαγειρικής, τη δίνω. Αν μου ζητήσουν πληροφορίες για το νησί που μένω, τις γράφω με ευχαρίστηση. Αν μου ζητήσουν με μέιλ συμβουλές για κάποιο μέρος που έχω πάει, πάλι τις δίνω. Ποτέ δεν έχω αρνηθεί βοήθεια σε κανέναν και αν υπάρχει έστω και ένας που του έχω αρνηθεί βοήθεια, ας μου το πει εδώ τώρα. Όσα έμαθα κι εγώ από άλλους, τα μαθαίνω σε άλλους με ευχαρίστηση κι εγώ.

Γι' αυτό τα παίρνω όταν μου παίρνουν φωτογραφίες μου και δεν μου το λένε καν. Όταν άρχισα να κλειδώνω τις φωτογραφίες μου, ο Κωνσταντίνος διαφωνούσε κάθετα. Όταν κάναμε το ποστ με τη φωτονοβέλα, πάθαμε και οι δύο πλάκα όταν είδαμε το ποστ αυτούσιο εδώ

Ούτε προφίλ στο μπλογκ, ούτε σχόλια. Έτσι για να μη μπορείς να πεις τίποτα.
Σήμερα, πώς μου την έδωσε να ξαναδώ το μπλογκ αυτό και πέφτω πάνω σε ούτε ξέρω πόσες φωτό μου και κείμενο από το μπλογκ μου από την Αμερική. Στην Αμερική επίτηδες δεν κλείδωνα τις φωτογραφίες μου για να τις χαρεί ο κόσμος. Όχι για να τις παίρνει και να τις ποστάρει! Ποιος/α είσαι συ αλήθεια που θεωρείς κεκτημένο δικαίωμα να παίρνεις φωτογραφίες χωρίς να ρωτάς; Μου ζήτησες και δε σου έδωσα; Με ποιο δικαίωμα ποστάρεις τις φωτογραφίες μου χωρίς να με ρωτήσεις;

Φυσικά, δεν υπάρχει ούτε ένα λινκ που να παραπέμπει στο μπλογκ μου για να δείχνει ότι είναι δικές μου. Θα μου πεις....ποστάρεις ελεύθερα στο δίκτυο φωτογραφίες και θέλεις και το copyright? Ναι φίλοι μου! Το θέλω! Γιατί αν έχεις τσίπα πάνω σου, σέβεσαι και τη δεοντολογία. Δεν έχω ποστάρει ποτέ φωτό άλλου χωρίς να το πω. Ακόμα και ιδέα παίρνω από άλλον και το λέω! Αν είναι δυνατόν! Τοσο δύσκολο είναι να σεβαστείς τον άλλον;;;

Μια λοιπόν και δεν εχεις προφίλ να στα ψάλλω με μέιλ, μια και δεν έχεις ούτε σχόλια για να στα ψάλλω εκεί, στα ψέλνω από δω. Και μετά πείτε μου: Φταίω εγώ μετά που τις κλειδώνω; Όχι, φταίω;;;

update λίγες ώρες μετά: Αμ...άμα έχεις δίκιο, δεν αρέσει σ' αυτόν τον οποίο κατηγορείς...Γι' αυτό το μπλογκ έγινε πριβέ, έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να το δει παρά μόνοι αν έχει πρόσκληση. Κάντε κλικ να δείτε ότι δεν ανοίγει πια! Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάω για το μπλογκ
http://rodoxeio.blogspot.com/

update λίγες ώρες ακόμα πιο μετά: Μετά το 1ο update και τα πρώτα σχόλια, το ιστολόγιο καταργήθηκε...

29 comments:

  1. Anonymous10:00 PM

    Έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν είναι θέμα δεοντολογίας... αλλά σεβασμού! Κάποιον κόπο έχεις κάνει και για να τις τραβήξεις και για να τις συνδυάσεις με κείμενο!! Αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται και να εκτιμάται, όχι να κοπιάρεται!

    ReplyDelete
  2. Ούτε θέμα δεοντολογίας, ούτε σεβασμού, ούτε τίποτα.
    Απλά είναι παράνομο.
    Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 που ορίζει τα σχετικά με την
    πνευματική ιδιοκτησία.
    http://www.go-online.gr/ebusiness/specials/article.html?article_id=532
    Επειδή κάτι αντίστοιχο συνέβη και με αυτούσιες συνταγές και φωτογραφίες στο HFL, επικοινωνήσαμε με δικηγόρους και με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ήταν όλοι απόλυτοι: δεν αρκεί αναφορά στην πηγή, πρέπει να έχει ζητηθεί και παρθεί άδεια για να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες σου αλλού. Μπορείς να το κυνηγήσεις και να πάρεις αποζημίωση για κάθε φωτογραφία ξεχωριστά, το ίδιο και για το κείμενο, καθώς για το ηθικό δικαίωμά σου.

    ReplyDelete
  3. Τσέκαρε το mail σου Κική.

    ReplyDelete
  4. Προσυπογράφω, όλος οργή...

    ReplyDelete
  5. Εχεις απολυτο δικιο να εκνευριζεσαι. Και λιγα του ειπες.

    Αλλά να ρωτησω κατι οποιον ξερει. Ο εν λογω τυπος στο blog του εχει στο sidebar ενα μενου οπου εμφανιζεται το ονομα του blog της Κικης συνεχεια. Τι ακριβως ειναι αυτο ξερετε; Widget γραφει απο κατω.

    ReplyDelete
  6. Τι ανεπίτρεπτα πράγματα είναι αυτά που συμβαίνουν! Ντροπή!
    Κική, σας καταλαβαίνω απόλυτα κι έχετε κάθε δίκιο!

    ReplyDelete
  7. Σε καταλαβαίνω απολυτα! Καλά έκανες και το έγραψες..

    ΚΥΡΙΟΙ...
    ..ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ..,
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ..

    ΕΛΕΟΣ.. Ειναι καθαρή κλοπή!
    Τόσο δύσκολο ειναι να ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ και κυρίως το πιο σημαντικό ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΠΗΓΗ??

    Ειναι απιστευτα αναγωγο να παρουσιαζεις δουλειά άλλου ως δική σου.. Πάντα σε όλα τα posts μου αν κατι δεν ειναι δικο μου, στο τελος βαζω πηγη, ακομα και για το πιο απλο αρθρο εφημερίδας, και μια προταση αν πήρα που λενε.. Τι να πεις..

    ReplyDelete
  8. Το έπαθα κι εγώ Κική και το παθαίνω ακόμη. Τόσο με τα λογοτεχνικά μου κείμενα όσο και με τις φωτογραφίες. Κάνε ό,τι μπορείς για να προστατέψεις τη δουλειά σου.

    ReplyDelete
  9. bonjour deli!

    Μη συγχίζεσαι, δεν αξίζει τον κόπο. Το blogging είναι για να περνάμε καλά.
    Οι περισσότεροι την έχουμε πάθει, το ξέρεις καλά πως συνταγές μου φιγουράρουν σε μαγιολιστικα και μη φόρουμς, πρόσφατα έμαθα ότι έχουν...δανειστεί και το nick μου, σε διαφημίσεις εμπορικών καλλυντικών και φυσικά κλεμμενες χωρις την άδιεα μου και αυτουσιες στο εγκριτο (λέμε τωρα) in.gr.

    Tα έχει το νετ αυτά. Δεν ξέρω αν λέει να χαλιόμαστε ή αν πρεπει να προσφύγουμε νομικά. It's only a blog.
    Eννοείτε πως η δημοσίευση της κλοπής είναι επιβεβλημένη.

    ReplyDelete
  10. Πω, πω, τί πρόγκηγμα ήταν αυτό...!!!
    (Εκ του ρήματος "Προγκάω" = τρέπω εις φυγήν, τρομοκρατώ, κυνηγάω, αλαφιάζω. Το ρήμα ούτο χρησιμοποιείται συνήθως ασυναίρετον: Προγκάω και ουχί προγκώ.)

    Σημείωσις: Το έκλεισε κιόλας το blog...

    ReplyDelete
  11. Anonymous3:30 PM

    PARAKATHISES SE GEUMA ME KLEMENA KOULOURAKIA, TO BRACELET ME TA FILAKIA AGGALITSES (XOXOXOXO) DEN TO IDES KAI TWRA PETAS TSOI PARMENIES SOU GIA TA FOTO...POU DEN MOU LENE KAI TOSA POLLA...AS PROSEXES.... :-(

    ReplyDelete
  12. καλε αυτό καταργήθηκε ....


    τι λέει ο αποπάνω στο μύνημα ο ανώνυμος?

    ReplyDelete
  13. Unclescrooge, ακριβώς! Και όπως φαίνεται, είναι πολλοί που δε σέβονται τους άλλους!

    Juanita, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και εδώ και στο μειλ μου! Χρησιμότατες!

    Π.Κ., εμείς τα έχουμε ξαναπεί γι' αυτό!

    Αντώνη, ούτε εγώ ξέρω τι σημαίνει αυτό που λες...

    Δέσποινα...άστα κορίτσι μου (στον ενικό πια pls :-) )

    Roadartist, τόσο δύσκολο όπωως φαίνεται είναι να αναφέρουν την πηγή...άστα!

    Λάκη, ειδικά εσύ (και ο Π.Κ.) που γράφετε επαγγελματικά ας πούμε, πρέπει να κλειδώσετε τα κείμενά σας. Στην ανάγκη, απευθυνθείτε στη magica (http://magicasland.com/about/). Απαντάει σε ό,τι τη ρωτήσουν και κατέχει πολύ καλά το μπλόγκιν.

    Μαγισσούλα, συγχύστηκα χτες. Πάει τώρα. Τελικά έτσι μόνο χρειάζεται: ξεμπρόστιασμα. Μετά το update έκλεισε το μπλογκ...
    Τα θυμάμαι και τα δικά σου. Ναι. Ενα απλό μπλογκ είναι, το κέφι μας κάνουμε και δεν πρέπει να χαλιόμαστε. Αλλά λίγος σεβασμός δε βλάπτει...

    Κωνσταντίνε, πρόγκηξα, πρόγκηξα..Να τ'ακούνε μερικοί! Το έκλεισε φυσικά...

    Νατάσσα, ναι...
    Άσε να λένε οι ανώνυμοι...

    Π.Κ. και που είσαι ακόμα!

    ReplyDelete
  14. Αφου το εκλεισε, καλη εξελιξη ειναι!
    Αλλά επειδη σκεφτηκα κατι, ας το πω. Και ποιος λεει οτι δεν θα ξανανοιξει κατι παρομοιο;

    ReplyDelete
  15. Εγώ λέω ότι θα ανοίξει. Αλλά ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη. Κάπως θα πέσω πάνω πάλι...

    ReplyDelete
  16. αν χρειαστεις κατι, ξερεις...

    :)

    (τωρα τι κατι, δεν παει ο νους μου. χαχαχαχα)

    ReplyDelete
  17. Χαχαχαχα! Πλάκα έχουμε! Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  18. κικιτσα μου γλυκεια μου
    μην χαλιεσαι.
    αυτα εχει το web και τα blogs
    κλεψια , απατεωνια κου λου που

    αν θελεις τωρα να τον διωξεις ποινικα αντε βρες τον.
    το εκλεισε το μαγαζι.

    καλωσορισες ελπιζω να περασες ομορφα στο Αμερικα.
    φιλακια φιλεναδα.

    ReplyDelete
  19. Anonymous2:37 PM

    Φίλη Κική, βρήκα σήμερα ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στο μπλογκ του στη LIFO περί Ανωνυμογραφημάτων. Το αντιγράφω, διότι ταιριάζει κουτί!!!

    Δεκάρα δεν δίνω για όσα γράφονται από ανώνυμους πια. Τις περσόνες που με ενδιαφέρουν φρόντισα να τις μάθω. Αμέσως τοποθέτησα τα λόγια τους στο σωστό ράφι. Κατάλαβα τα κίνητρα. Δικαιολόγησα. Ακόμα και συμπάθησα. Ανώνυμους που απέκτησαν πρόσωπο, τους δικαιολόγησα λιγάκι για την ενδεχόμενη χολή, ιδίως αν είχαν πρόσωπο τραυματισμένο. Διότι κι εγώ τραβάω ζόρια -συμμερίζομαι την ταραχή. Αλλά τον εντελώς "ανώνυμο" που γράφει χοντράδες με την σκέψη ότι κανείς δεν τον ξέρει, κανείς δεν θα τον ανακαλύψει τον περιφρονώ βαθύτατα. Είναι η πληγή των μπλογκς. Και η κερκόπορτά τους. Εξ αιτίας τους, σύντομα, θα μπουν οι μπάτσοι στην σχεδον ουτοπική αναρχία του ίντερνετ και θα τα κανουν όλα σαν τα μούτρα τους. Μιλώ εκ πέιρας: Σχεδόν ποτέ δεν γράφτηκε κάτι εμπαθές από ανώνυμο στο ίντερνετ που δεν έιχε από πίσω φτηνά απωθημένα, παλιούς λογαριασμούς, ή ίδια συμφέροντα. Δυό τρείς εξαιρέσεις μόνο ξέρω, που είναι και πολύ ενδιαφέρουσες (διότι είναι ούφο). Εμμένω σε αυτό που είπα σε πολύ πιο άγουρες εποχές: η ανωνυμία στο ίντερνετ ξεκίνησε αγνά και παιχνιδιάρικα, αλλά έχει γίνει κομπλεξική βιοτεχνία τρωκτικών. Πρέπει να γυρίσει στη τρύπα της -το ιντερνετ είναι ωραίο όταν το βλέπεις όχι σαν τρύπα, αλλά σαν θάλασσα.

    ReplyDelete
  20. χα, την πάτησα κι εγώ και πονεσε πολύυυ
    δε μιλαω για το θέμα του bloging, αυτο δεν θα με πονούσε.

    αλλά, για κειμενα μου που ζητηθηκαν απο επαγγελματιες, απορριφθηκαν και επεστράφησαν κι έπειτα τα ειδα στην τηλεόραση μια χαρά!

    καλη καρδιά κι απο τέτοιους, ειναι γεματος ο κόσμος.

    ReplyDelete
  21. None, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

    Μαριλένα, αυτό είναι ακόμα χειρότερο!

    ReplyDelete
  22. Αλίκη, δε σκάω...μου πέρασε...
    Μια χαρά πέρασα! Φιλιά!

    ReplyDelete
  23. Anonymous5:04 PM

    Με το δίκιο σου συγχίζεσαι και μπορώ να πω ότι τα είπες και πολύ κομψά, θα μπορούσες να τα πεις και με πιο έντονο τρόπο, που θα ήταν και απολύτως δικαιολογημένος. Είναι θετικό που έκλεισε το εν λόγω blog, γιατί δεν φτάνει που έκλεβε ασυστόλως, τα παρουσίαζε και σαν δικά του. Έχεις κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεσαι την ιδιοκτησία των φωτογραφιών σου (που μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο ωραίες που συναντάω στο διαδίκτυο) και των γραφομενων σου. Να ξέρεις ότι έχεις την αμέριστη συμπαράστασή μου και φαντάζομαι και των υπολοίπων.

    ReplyDelete
  24. Fontana, η γνώμη σου και όλων σας σημαντική και υποστηρικτική. Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  25. Anonymous11:54 PM

    Μόλις πάω σπίτι, θα σου στείλω κάποια likns να εξετάσεις το θέμα του copyright.

    Ας τα διαβάσει και ο Λάκης Φουρουκλάς, αφού εξέφρασε το σχετικό παράπονο.

    Και δεν συμφωνώ πως it's just a blog!

    Είναι η πνευματική περιουσία μας!

    ReplyDelete
  26. Πέννυ ευχαριστώ! Ήδη έχω κάποια λινκς και ευχαρίστως να δω και τα δικά σου. Συμφωνώ περί πνευματικής ιδιοκτησίας...

    ReplyDelete
  27. Anonymous1:17 PM

    Εδώ θα βρεις καλές πληροφορίες

    http://www.wheretocopyright.com/index.html

    Εγώ χρησιμοποίησα αυτό, δεν ξέρω εάν θα μου προσφέρει πάντως πραγματική προστασία

    http://www.copyrightregistrationservice.com/

    ReplyDelete
  28. Ευχαριστώ Πέννυ!

    ReplyDelete