Thursday, August 06, 2009

Πολιτιστικές διαδρομές 6-7-8 Αυγούστου 2009

Πολιτιστικές διαδρομές 2009
Λιμανάκι Αγίου Σώστη και Νταμάρια Λιθακιάς


Ο Δήμος Λαγανά, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγαλά, Κερίου, Λιθακιάς, Μουζακίου, Παντοκράτορα και το χορευτικό συγκρότημα “Φιόρο του Λεβάντε”, διοργανώνει, για τρίτη χρονιά, τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ, στις 6, 7 και 8 Αυγούστου.

Ελάτε να σεργιανίσουμε στις πελαγίσιες στράτες, κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, να φάμε και να πιούμε στη Βαρκαρόλα, να δούμε τα φολκλορικά χορευτικά συγκροτήματα από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Κοζάνη και το Φιόρο του Λεβάντε από τη Ζάκυνθο (στο οποίο έχω την τιμή να είμαι μέλος κι εγώ), να γίνουμε όλοι παιδιά, μαζί με τα παιδιά μας, στη βραδιά παιδιού...

Το πρόγραμμα:

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009, στις 8 μ.μ. «Βαρκαρόλα» στο Λιμανάκι του Αγίου Σώστη

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009, στις 8 μ.μ. στα νταμάρια της Λιθακιάς, «Διεθνές φεστιβάλ φολκλορικών χορών», από παιδικά χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, παρουσίαση χορών από:
«Το Φιόρο του Λεβάντε»,
«Τimusult» Τιμσοάρα (Ρουμανία),
«Μακέδνοι» Κοζάνη,
«Zdravets» Σόφια (Βουλγαρία)
Συναυλία από τη Φιλαρμονική Δήμου Λαγανά

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009 στις 8 μ.μ. στα Νταμάρια της Λιθακιάς «Βραδιά παιδιού», με Κλόουν – ξυλοπόδαρος – ταχυδακτυλουργός – μπαλόνια, παραμύθια με συνοδεία κιθάρας, από το Χρ. Αυτσίδη και το Κουκλοθέατρο «Χαρχούτ» με το έργο «Ιπποπόταμοι, πειρατές, κατάρτια και βουτιές».

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει παράλληλα έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.