Saturday, September 05, 2009

ΧΑΡΤΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΙΙ

«ΧΑΡΤΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΙΙ»

Έκθεση Collage
Πινακοθήκη Κυκλάδων- Ερμούπολη Σύρου


Στο θεσμό «Ερμουπόλεια 2009» εντάσσεται η έκθεση collage «Χάρτινα Ταξίδια ΙΙ», που παρουσιάζουν οι 5 εικαστικοί καλλιτέχνες: Ελένη Γούναρη, Αγγελής Κυρούδης, Γεύσω Παπαδάκη, Βάσω Τσόνογλου και Στέλιος Χριστοφιλάκης.
Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζονται μαζί ως εικαστική ομάδα, με έργα collage, ανεξάρτητα και από τις άλλες τεχνικές αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που αναπτύσσει ο κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστά.
Μετά τη γνωριμία τους στις Διεθνείς Εκθέσεις Collage στο Vilnius της Λιθουανίας στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ των ετών 2005 και 2008, παρουσιάστηκαν μαζί ως ομάδα “Just 5” για πρώτη φορά, στο “Αγγέλων Βήμα”, στην Αθήνα, το Δεκέμβριο τους 2008, εκθέτοντας τα «Χάρτινα Ταξίδια» τους.
Τώρα στο δεύτερο σταθμό του ταξιδιού τους, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου, συνδιαλέγονται και πάλι με την ιδέα του χαρτιού, το πολυσήμαντο νόημα του «ταξιδιού» αλλά και της σημασίας του ταξιδιού του χαρτιού από την Ανατολή στη Δύση.
Μια ιδιαίτερη έκθεση με έργα, κατασκευές αλλά και χειροποίητο καλλιτεχνικό βιβλίο (artbook), με την τεχνική του collage.
Εγκαίνια 5 Σεπτεμβρίου 2009, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης από 5 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας : 10.00-14.00 και 18.30-21.30.