Monday, October 11, 2010

Αλευρωμένα κυκλάμινα

Η περιπέτεια άρχισε την Πέμπτη το απόγευμα που πήγα να φωτογραφίσω μια συνταγή. Καθόλου ασυνήθιστο αφού 4 χρόνια τώρα φωτογραφίζω ό,τι φτιάχνω, πολλές φορές βήμα-βήμα. Η μόλις 6 μηνών μηχανή μου, έχει ένα ελάττωμα. Έχει καμπυλωτές γωνίες. Δεν έχει σκληρές γωνίες όπως η προηγούμενη. Αποτέλεσμα είναι να γλυστράει αρκετά εύκολα. Μου είχε γλυστρήσει κανα δυο φορές, αλλά την έχω πάντα περασμένη στο χέρι μου όταν τραβάω. Έτσι κι αυτή τη φορά. Την πέρασα στο χέρι μου, πλησίασα το μπωλ με το αλεύρι και .... πλουπ! Πάρ' την μέσα στο αλεύρι! Κόντεψα να μείνω από το σοκ. Το κακό ήταν ότι ήταν ήδη ανοιχτή, με το φακό μόλις μερικά εκατοστά από το αλευράκι... Ήταν για να γίνει... Τι να πω;

Αφού το έγραψα στο fb και άκουσα τα μύρια όσα (από το "τηγάνισέ τη και σβήσε τη με ούζο" μέχρι πολλές συμβουλές), έκανα ό,τι μπορούσα για να τη σώσω. Απ ' έξω δεν υπάρχει αλεύρι. Το πρόβλημα είναι ότι πέρασαν κόκκοι αλευριού μέσα στο φακό. Μέσα στις συμβουλές ήταν να τη φυσήξω με μπιστολάκι μαλλιών με κρύο αέρα, πράγμα που πιστεύω ότι έκανε χειρότερα τα πράγματα.


Ομολογώ ότι αν εξαιρέσουμε τις μ@λ@κίτσες που άκουσα και που ειλικρινά εκείνη την ώρα καθόλου δεν βοήθησαν, πολλοί φίλοι ενδιαφέρθηκαν και με συμβούλεψαν. Γι' αυτό προσέξτε τι θα πείτε. Τα έχω ακούσει όλα...
Αφού έκλαψα γοερά επί μισή ώρα, πρώτη φορά στη ζωή μου για υλικό αγαθό, μετά πρυτάνευσε η λογική. Πες πως έγινε ένα ατύχημα, μου λέει ο σύζυξ και μπες να βρεις όποια μηχανή σ' αρέσει. Αφού απάντησα με ένα "εγώ αυτή ήθελα, ουαααααααααααααααααα", έριξα τα τελευταία δάκρυα που μου είχαν απομείνει και σκέφτηκα ότι από το να μείνω χωρίς μηχανή ή με ελαττωματική μηχανή, καλύτερα να πάρω (άλλη μια) καινούρια μηχανή. Παρήγγειλα το αμέσως επόμενο μοντέλο από αυτή που είχα.

Η τελευταία καλή συμβουλή (αφού είχα παραγγείλει καινούρια και αφού ο Διονύσης και ο Θοδωρής-φίλοι φωτογράφοι, με είχαν διαβεβαιώσει ότι ο φακός δεν αλλάζει), ήταν από τον άντρα της Ξανθής: "ρούφα το αλεύρι με σκούπα"!!! Μου φάνηκε πολύ πιο λογικό απο το να το φυσάω και να μπαίνει παραμέσα. Δεν είχα τίποτα να χάσω. Το έκανα και θεωρώ ότι η κατάσταση βελτιώθηκε.

Χτες, βγήκα να φωτογραφίσω κυκλάμινα και έφαγα το 2ο σοκ. Δεν έβλεπα το πρόβλημα στις φωτο! Λες να παρήγγειλα τσάμπα μηχανή; Το bαckground ξεγελάει και δεν φαίνεται το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα υπάρχει και ένα έμπειρο μάτι ή εγώ που ξέρω πού είναι ακριβώς, το βλέπω. Ειδικά αν το φόντο είναι μονόχρωμο.

Όπως και να 'χει, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και για την προσφορά βοήθειας πολλών. Ξανθή, Θανάση, σας ευχαριστώ. Βελτιώθηκε αισθητά μετά του ρούφηγμα!

Και για να μη με περάσετε για τρελή που μόνο στη φαντασία μου υπάρχουν τα αλευράκια, κάνετε κλικ στη φωτό. Είναι η 1η που έβγαλα μετά το ατύχημα...



Καλή εβδομάδα, χωρίς αλευρώματα!

19 comments:

  1. το πάθημα μάθημα που λένε...
    τώρα κοίτα να δεις η μαμά μου μαγείρευε κυκλάμινα στα νιάτα της, αλλά δε θυμάμαι πιο μέρος, μήπως να τα πάρει να τα τηγανίσει;
    άντε πάλι σου έφεξε, πάλι καινούργιο παιχνιδάκι θα έχεις!!
    καλή εβδομάδα

    ReplyDelete
  2. Kαλημερα.
    Μην αγχωνεσαι και μην βιαζεσαι.Για ολα υπαρχει λυση...
    Επειδη αχολουμαι αρκετα με την φωτογραφια,και δυστυχως εχωαναλογες εμπειριες,αν θελεις στειλε μου mail στο kostasreal@gmail.com ,να σου πω τι να κανεις...Κριμα ειναι να παει χαμενη,καινουρια μηχανη...
    Θα χαρω να βοηθησω.
    Φιλικα ,Κωστας...

    ReplyDelete
  3. Χαρά Θ.9:00 AM

    Ποιλος σε λέει τρελλή εσένα γλυκειά μου;
    Χίλια Δίκια έχεις γιατί ξέρω πόσο κέφτεσαι στις μέρες μας να αγοράσεις κάτι για το χόμπυ σου.
    Μήπως όμως βιάστηκες λίγο να την αντικαταστήσεις;Δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση...είδες ο Κώστας (πάνω απο μένα)...
    Εν πάσει περιπτώσει εύχομαι τα καλλίτερα και να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα, μπορώ να σου κόψω μία κοπ[ελούλα,μια και ταιριάζει και στην δική μου ανάρτηση, έστω και με αλεύρι,έχει τη γλύκα σου

    ReplyDelete
  4. Μάλλον τύχη ήταν να βρεθείς με δυο μηχανές!!
    Δεν παίζω με τον πόνο σου σε καταλαβαίνω έχουν βρεθεί πολλοί με τα παραπλήσια προβλήματα κι έχω ακούσει τις συμβουλές πολλές φορές ή έχω παρακολουθήσει το άνοιγμα μηχανών εκ του σύνεγγυς.
    Καλή εβδομάδα!!!!

    ReplyDelete
  5. Πρώτον σε συμπονώ βαθύτατα ,μέχρι που σκεφτόμουν να μην ξανακάνω ανάρτηση μέχρι να είσαι ....αξιόμαχη πλήρως !!!!(αλλά κόντευε να μουχλιάσει αυτή και ξέρω οτι είσαι πολύ γενναία...)

    Δεύτερον ευτυχώς δεν φαίνεται τίποτα στα κυκλάμινα...αν δεν ψυρίσεις ....εκνευριστικά πράγμα που δεν θα κάνω !!
    άρα θα έχεις μια μηχανή για τις πολύ επικίνδυνες αποστολές ώστε να μην τρέμει η ψυχή σου....και μια για τις πολύυυυ τέλειες φωτό που θα συνεχίσουν να μου σπάνε τα νεύρα ανελέηταααααααααααααα
    (νομίζω πως το επίσημο σέρβις θα είναι οτι καλλίτερο)

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα..
    Δεν γνωρίζω τι μηχανή έχεις αλλά φαντάζομαι πως θα πρέπει να υπάρχει τρόπος να καθαριστεί.
    Παρόμοιο πρόβλημα είχα κι εγώ.. αλλά το δικό μου δημιουργήθηκε από σκόνη στον αέρα που κάθησε πάνω στον αισθητήρα της μηχανής, όταν άλλαζα φακούς, ενώ φυσούσε δυνατός άνεμος.
    Στην αρχή νόμισα πως ό φακός είχε το πρόβλημα.. πράγμα που δεν με πείραζε γιατί είναι εύκολο να τον καθαρίσω εγώ.
    Αλλά όταν το πρόβλημα επέμενε, αναγκάστηκα να πάω στην αντιπροσωπεία, όπου μου πήραν 30 ευρώ για τον καθαρισμό του αισθητήρα.(Δεν περιλαμβανόταν στην εγγύηση).
    Τώρα βέβαια προσέχω όταν χρειαστεί ν' αλλάξω φακό και το κάνω μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αν μπορώ.
    Πάντως το πρόβλημα που είχα εγώ, δεν ήταν τόσο έντονο όσο το δικό σου.. και φαινότανε μόνο σε ορισμένες φωτογραφίες.. με καθαρό φόντο.
    Εύχομαι να πάνε καλά όλα.
    Καλή σου βδομάδα.
    Κωστής.

    ReplyDelete
  7. πάντα υπάρχει λύση αρκει να μην μας πιάνει πανικός.
    χαίρομαι πάντως που σώθηκε η μηχανή σου. μεγάλο πράγμα η συνήθεια.
    πρόταση: αντιμετώπισε τα πάντα με χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά
    καλή εβδομάδα
    φιλιά.

    ReplyDelete
  8. Κική καλημέρα...
    Η με την παλιά ή με την καινούρια σου μηχανή οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  9. Εγώ βλέπω κάτι Υπέροχα κυκλάμινα, που είναι και από τα πιο αγαπημένα μου αγριολούλουδα!
    Και εις πείσμα και του παραμικρού τυχόν εναπομείναντος κόκου αλευριού, θα αναφωνήσω ...Ουάου!!!

    ReplyDelete
  10. Τέλος καλό, όλα καλά :-)

    ReplyDelete
  11. Κική μου εσύ να είσαι καλά! Καμιά μηχανή δεν αξίζει όσο εσύ που τους δίνεις αξία! Και προφανώς 2 μηχανές είναι καλύτερα από μια!

    Τράβα ένα λευκό χαρτί και εκεί θα δεις αν συνεχίζει η μηχανή να έχει αλευράκι.
    Στην αντιπροσωπία ρώτησες τι πρέπει να κάνεις?

    ReplyDelete
  12. Γαστεροπλήξ, καλέ ακόμα και τα κυκλάμισνα μαγειρεύατε; Δεν αφήσατε τίποτα! :-)

    kosta ευχαριστώ πολύ για την προσφορά βοήθειας! θα επικοινωνήσω!

    Χαρά, κατ΄αρχήν ευτυχώς που δεν έγινε μια-δυο βδομάδες πριν, γιατί όχι μόνο θα είχα βιαστεί, αλλά θα είχα πάρει άλλη την ίδια μέρα! Αφού ξέρεις ότι φωτογραφίζω καθημερινά (και όχι απαραίτητα για πλάκα), βιάστηκα; Στη Ζάκυνθο ζούμε! Ακόμα κι αν φτιαχτεί, πόσο καιρό θα ήμουν χωρίς μηχανή; Άσε... Δεν γίνεται...Πάρε όσες κοπελούλες θέλεις!

    Ξανθή, ευχαριστώ και πάλι εσένα και το Θανάση για τη συμβουλή!

    ReplyDelete
  13. Ξωτικουλίνι μου εσύ! Πώς με σκέφτεσαι!!! Σμουατς! Φυσικά και θα είμαι ετοιμοπόλεμη σε λίγο και θα μάθεις εσύ! Μην κοιτάς που έχω ησυχάσει λίγο γιατί είχα μια αποστολή να φωτογραφίσω που κράτησε μήνες και δεν προλάβαινα να ασχοληθώ με άλλα θέματα... ΤΩΡΑ θα δεις! ΣΜΟΥΤΣ!

    Κωστή είναι canon (http://www.digicamreview.com/2009/08/canon-powershot-sx120-is-announced.html) και είναι κόμπακτ. Απ' ό,τι βλέπω ο καθένας έχει τις εμπειρίες του... Σ' ευχαριστώ!

    Γιώργο ευχαριστώ!

    Βασιλική, βελτιώθηκε η κατάσταση. Το χαμόγελο είναι μια καλύ λύση, αλλά δεν βγαίνει πάντα εύκολα! Ευχαριστώ! :-)

    ReplyDelete
  14. Δήμητρα ευχαριστώ! Ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά!

    Άστρια, ευχαριστώωωωωω! Σμουτς!

    Σοφια, έτσι δείχνει... :-)

    Αγγελική ευχαριστώ!
    Ούτε αυτό με το χαρτί έκανα ακόμα, ούτε την αντιπροσωπεία πήρα... Κάτσε γιατί είμαστε και πολυάσχολες... ;-)

    ReplyDelete
  15. Eύχομαι το πρόβλημά σου να αποκαταστάθηκε!!! και τώρα να είναι όλα καλά Κική μου>

    ReplyDelete
  16. Eva, βελτιώθηκε απλώς :-)
    Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  17. Λατρεύω τα κυκλάμινα...

    Είδα και τα αλευράκια σου...

    ;)))))))

    ReplyDelete
  18. Σταυρούλα κι εγώ! :-)

    ReplyDelete