Thursday, January 07, 2016

Ταξίδι στη Ρώμη. Μέρα 1η Πώς να πάτε, τι να προσέξετε

Καλή χρονιά φίλοι μου! Η χρονιά για μένα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Με ένα ταξίδι!
Όταν άνοιξα αυτό το μπλογκ, στα λίγα λόγια που έγραψα στο προφίλ μου έλεγα: μαγειρεύω, φωτογραφίζω, ταξιδεύω. Τότε μπορούσα και έκανα τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό μια φορά το χρόνο. Μη νομίζετε ακριβά ταξίδια. Ταξίδια με γκρουπ συνήθως, που ήταν οικονομικά και άντεχε η τσέπη μας. Ταξίδια που δεν είχες έννοια πού να πας, πώς να πας κλπ. Ήταν ένας καλός και οικονομικός τρόπος για να γνωρίσεις πολλές πόλεις και πολλές χώρες της Ευρώπης.

San Pietro dei vincoli Το άγαλμα του Μωυσή

Και μετά ήρθε η κρίση... Και μου έμεινε η χαρά για τα ταξίδια μόνο. Ευτυχώς που με το χορευτικό, όλο και κάπου πάμε.

San Pietro dei vincoli. Οι αλυσίδες τοθ Αγίου Πέτρου

Μετά από χρόνια λοιπόν κι εμείς, καταφέραμε να ταξιδέψουμε και πάλι. Αυτή τη φορά μόνοι. Τα απαραίτητα του ταξιδιού κανονίστηκαν από μένα, που στον ελεύθερο χρόνο μου έψαχνα για τον προορισμό μας. Θα σας πω λοιπόν πού και πώς, σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος να ταξιδέψει εκεί.

San Pietro dei vincoli

Κατ' αρχήν, κλείστε δωμάτιο μέσα από το booking.com. Σίγουρα θα βρείτε κάτι οικονομικό. ΠΡΟΣΟΧΗ. Διαβάζετε πάντα τις κριτικές από άλλους πριν κλείσετε δωμάτιο. Θα σας γλιτώσει από μπελάδες και από δυσάρεστες εκπλήξεις. Ένα πράγμα που θα πρέπει πχ να προσέξετε, είναι αν έχει το δωμάτιο τουαλέτα.  Πολλά οικονομικά καταλύματα στη Ρώμη, έχουν κοινόχρηστες τουαλέτες. Τώρα να ξυπνήσεις μες τη νύχτα και να θες την ανάγκη σου ή να θες να κάνεις μπάνιο και να τρέχεις στο διάδρομο για κοινόχρηστη τουαλέτα δε λέει. Ψάξτε το! Δώστε κάτι παραπάνω και έχετε την ανεσούλα σας. Εμείς μείναμε στο Santa Prassede, το οποίο ήταν πολύ καθαρό, μιλούσαν όλοι αγγλικά, ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί, ήταν μόλις 3-4 λεπτά περπάτημα από το Termini και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. 136 ευρώ για 3 νύχτες. Προσοχή! Τα ξενοδοχεία χρεώνουν φόρο 3 ευρώ την ημέρα κατ΄άτομο για το Δήμο. Υπολογίστε τα κι αυτά.

Fontana di Trevi

Αεροπλάνο έκλεισα με τη Ryanair.com. Όσο πιο νωρίς τα κλείσετε, τόσο φτηνότερα θα πληρώσετε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κάνετε τσεκ ιν από το σπιτάκι σας και για το πήγαινε και για το έλα. Η εταιρεία χρεώνει 50ευρα αν πας να κάνεις τσεκ ιν στο αεροδρόμιο. Οι βαλίτσες χρεώνονται επίσης περίπου τόσο. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για μερικές μέρες πέρα από μια χειραποσκευή, ακόμα κι αν είναι χειμώνας. Μέχρι 10 κιλά, σε μικρές διαστάσεις (55x40x20, αλλά κοιτάξτε καλύτερα το σάιτ της εταιρείας για σιγουριά). Ό,τι πάρεις μέσα στο αεροπλάνο χρεώνεται. Νερό, καφέ, φαγητό, όλα. Κάπως έτσι βγαίνουν τα φτηνά εισιτήρια. Αμ τι νομίζατε;

Piazza di Spagna
Ο καιρός ήταν βροχερός. Μόνο μια μέρα είχε απόλυτη ηλιοφάνεια. Παρόλα αυτά, ο κόσμος πολύς στη Ρώμη. Στα μνημεία οι ουρές ατέλειωτες. Τα Σαββατοκύριακα ειδικά, χαμός. Ούτε η βροχή τους σταματάει, ούτε τίποτα. Όταν πας μάλιστα για πρώτη φορά, είσαι αποφασισμένος να μπεις εκεί που θες. Εμείς ήμασταν πιο χαλαροί, γιατί όλα τα σημαντικά αξιοθέατα τα είχαμε δει, οπότε πηγαίναμε απλώς για να τα ξαναδούμε και να βολτάρουμε.

Piazza di Spagna
Κάτι που ήταν εντελώς καινούριο για τα μάτια μας, ήταν η τεράστια αστυνόμευση παντού. Στα θρησκευτικά μνημεία μάλιστα, υπήρχε ένοπλος στρατός επί 24ώρου βάσεως. Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να έχει γίνει μετά τα γεγονότα του Παρισιού και την έξαρση των θρησκευτικών "εξεγέρσεων" ας το πούμε έτσι.

Ένας λόγος που αξίζει να πάτε στη Ρώμη τα Χριστούγεννα (όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύω) είναι ότι είναι πανέμορφα στολισμένες...


Συνεχίζεται...

5 comments:

  1. ξέχασα όλα τ'άλλα που ήθελα να γράψω όταν είδα στην τελευταία αυτόν τον ...τριςαπαίσιο "τύπο" με την μπανιέρα που παλάβωσα τόσο με την ασχήμια του που δεν θυμάμαι καθόλου το αν ήταν έτσι στολισμένο το κτίριο
    Δεν είναι δίπλα απ'την άλλη φοβερή καφετέρια "μουσείο" ;; ή τα μπερδεύω.
    Πάντως ξεραίνομαι στο γέλιο κάθε φορά που βλέπω την φωτογραφία του...
    Μεγάλος έρωτας τα ταξίδια ......
    Καλή χρονιά Κικίτσα με υγεία και ...τέτοια δώρα στους εαυτούς μας. όσο αντέχουμε....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την προτελευταία λες; Στην Piazza di Spagna; Κοντά είναι το καφέ Greco που είναι καφετέρια μουσείο. Αχ έρωτας μεγάλος ξωτικούλι μου! Καλή χρονιά να έχουμε!

      Delete
  2. Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!!

    ReplyDelete
  3. Κική μου, τα ταξίδια είναι έρωτας που λέει και το ξωτικουλι!
    Πάντα τέτοια! Είχες κάνει πολύ καλή οργάνωση, όπως καταλαβαίνω... Μπράβο και ευχαριστώ που μας προετοιμάζεις!
    Για φαγητό θα μας πεις?

    ReplyDelete