Friday, April 25, 2008

Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι

Φωτό από την περιφορά του Εσταυρωμένου σήμερα το μεσημέρι. Αφού περιφερθεί στην πόλη για μια ώρα, μετά, επανέρχεται στην πλατεία Σολωμού και ο Μητροπολίτης ευλογεί τον κόσμο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ενώ ακούγεται από την μπάντα το επιβλητικό "Ίνα τι". Φέτος, τράβηξα με βίντεο το τραγούδι αυτό. Δε μπορούσα να δω τι τράβαγα λόγω ήλιου και...ύψους!. Επικεντρωθείτε στην υπέροχη μελωδία. Για περισσότερες πληροφορίες για το τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής στη Ζάκυνθο, ανατρέξτε εδώ και εδώ .






4 comments:

  1. ονειρομαγειρέματα ευχαριστώ πολυ!
    πρωτη φορα ακουω ότι γίνεται περιφορα Σταυρου...δεν το κάνουμε στα μέρη μας..θα γίνει περιφορά του επιταφίου το βράδυ,αλλά αυτό νομίζω γίνεται παντου..

    Καλό Πασχα και καλή Ανάσταση να φτάσουμε!

    να σαι κάλά και ευχαριστω για τις ευχές σου!

    ReplyDelete
  2. Η καλύτερη στιγμή των παιδικών μου Πάσχα στη Ζάκυνθο. Άκουσμα επιβλητικό, υποβλητικό, δυνατό. Όπου και να βρίσκομαι μου λείπει. Θυμάμαι, τα παλιά χρόνια, να κατεβαίνουν όλοι στην πλατεία μαυροντυμένοι ( το απαιτούσε η περίσταση - πώς αλλιώς;), την μπάντα να παιανίζει και μια επιβλητική σιωπή να απλώνεται γύρω. Έστω και έτσι, σήμερα, πήρα μια γεύση. Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  3. Ωραίο έθιμο, δεν το έχω ξανακούσει

    ΚΛΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΎΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete
  4. Νηφάλια Μέθη, κάθε τόπος και μετα έθιμά του!
    Καλή Ανάσταση!

    Διονύση, κι εγώ προσπαθώ να μην το χάνω! Στα 20 χρόνια, ελάχιστες φορές έχασα αυτή τη στιγμή... Καλή Ανάσταση!

    Γλαρένια, έθιμα διαφορετικά παντού! Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete