Wednesday, September 30, 2009

Η (χοντρο)Μπαλού

Η Μπαλού ήρθε σπίτι μας πριν λίγες μέρες. Ήρθε εδώ, με διάθεση παιχνιδιάρικη. Από την 1η στιγμή που ήρθε, την αγαπήσαμε. Μα πώς να μην αγαπήσεις ετούτο εδώ το μουτράκι, ειδικά όταν σε κοιτάζει έτσι; Κανείς δεν ξέρει πούθε ήρθε, πόσο μηνών είναι (την κόβω για 2-3 μηνών) και φυσικά μετά από 6 γάτες, 2 γατάκια (που πρέπει να φύγουν) κι ένα σκύλο, δεν είχαμε σκοπό να την κρατήσουμε. Πόσο μάλλον που είναι και κορίτσι και θα γεννοβολάει...Έλα όμως που την αγαπήσαμε και όπως βλέπω θα μείνει....Μωρέ τι χοντρομπαλούδικο είσαι εσύ που ήρθες εδώ; της λέγαμε και έτσι έμεινε το Μπαλού!

Έλεγα πώς ο Σπάικ, ο 3χρονος πια αλητάκος σκύλος που έχουμε, θα την κάνει φύλλο και φτερό σε 2 λεπτά μέσα, αλλά δεν το έκανε. Η μόνη στιγμή που την ψαρώνει, είναι όταν τρώει. Τώρα πια, μετά από σχεδόν μια βδομάδα, όχι μόνο τα πάνε καλά, αλλά παίζουνε συνέχεια. Εκείνη τον δαγκώνει παιχνιδιάρικα και εκείνος κάθεται και το ανέχεται.

Ο σοφός λαός λέει, ότι το παιδάκι σου και το σκυλάκι σου, όπως το μάθεις. Κι επειδή εμείς τον Σπάικ δεν τον μάθαμε μερικά πράγματα σημαντικά, καμένοι στο χυλό, είπαμε ότι αν μείνει η Μπαλού εδώ, πρέπει να τα μάθει. Πρώτο μάθημα: να μάθει να κοιμάται στο σπίτι που αγοράσαμε πέρυσι για τον Σπάικ και οσο έχετε μπει εσείς μέσα που διαβάζετε το ποστ, άλλο τόσο έχει μπει κι αυτός. Το θεωρεί τιμωρία. Δεύτερο μάθημα: να μάθει να έχει λουρί όταν χρειάζεται. Ο Σπάικ πρέπει να είναι το πιο ευτυχισμένο σκυλί που υπάρχει εδώ. Δεν έχει δεθεί ποτέ (το θεωρούσε κι αυτό τιμωρία κι εμείς τον λυπόμασταν και τον λύναμε όταν ήταν μικρός), έχει ένα σπίτι, ανθρώπους που τον φροντίζουν, φαγητό, νερό και ελευθερία. Η Μπαλού πρέπει να μάθει να έχει λουράκι, έτσι ώστε να μπορούμε να πάμε μια βόλτα μαζί και να είναι ασφαλής. Έτσι, προχώρησα σε εντατικά ιδιαίτερα. Προχτές της βάλαμε λουράκι στο λαιμό. Δεν έδειξε να της καλαρέσει και έκανε προσπάθειες να το βγάλει. Πέρασα σε ταχύρυθμα μαθήματα. Βόλτα με λουράκι. Χτες το πρωί για 5-10 λεπτά και το μεσημέρι κάναμε την 1η μας μεγάλη βόλτα. Περπατήσαμε ένα μισάωρο και το ευχαριστηθήκαμε και οι δύο.
Σήμερα, το μάθημα επαναλήφθηκε. Φαίνεται λοιπόν στα 2 μαθήματα να τα πηγαίνει καλά. Τώρα μένει να την πάω μια βόλτα με το αμάξι για να σιγουρευτώ ότι δεν ανακατεύεται. Ο άλλος ποτέ δεν κατάφερε να γυρίσει πίσω χωρίς να ξεράσει (με το συμπάθιο). Τόσο χάλια κατάσταση, που στο τέλος του έκανα εγώ τα εμβόλια αντί να τον πηγαίνουμε στο γιατρό...

Σας βούρλισα; Συμπαθάτε με αλλά μας έχει ξετρελάνει αυτό το μικρό. Σας ξεναγώ στη βόλτα μας, για να μη φεύγω και από το θέμα, το οποίο είναι τι είδαμε στη βόλτα με τη Μπαλού...

Λουλουδάκια και μελισσούλες

Το ωραίο φιδωτό μονοπάτι που είχα φωτογραφήσει πέρυσι από κοντά

Τον κισσό διπλα μας που άρχισε να αλλάζει χρώμα...

Τα ρόδια που έκαναν την εμφάνισή τους!

Τα πορτοκάλια του κήπου μας

Στο τέλος της βόλτας, μας ακολούθησε ο Σπάικ, ο οποίος ενώ έρχεται όταν πάω βόλτα, με το πυ βλέπει το λουρί, ούτε που πλησιάζει!!! Ας το φοράει άλλος!!!

Κάπου εδώ αρχίσαν τα παιχνίδια και είπα να τα αφήσω να συνεχίζουν το παιχνίδι τους...

Μα δεν είναι κούκλα; Όχι, δεν είναι;;;

22 comments:

  1. Ο Σπάικ εχει τροπους, να πλησιασει μια δεσποινιδα! Και εγω ειχα φτιαξει ενα σπιτακι για το σκυλο μου,αλλα αυτος συνεχεια κοιμοταν επανω στη σκεπη.Αυτο που λενε" περασε σκυλισια ζωη" ισχυει ακομα??? Τυχερη Μπαλλου!!!

    ReplyDelete
  2. Deli,μια κούκλα η Μπαλού!Κι ο Σπάικ ομορφούλης-θα κάνουν καλή παρεούλα.
    Ελεύθερα τα έχεις,καλό αυτό,αλλά αν εμείς αφήσουμε τα δικά μας η αυλή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο,ό,τι βρουν το κατεβάζουν στο γκαζόν- ιδιαίτερη προτίμηση έχουν στις γαλότσες μου.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  3. Όλα γλυκά και όμορφα! Και τα περιγραφόμενα και ο τρόπος σου!!!

    Καλημέρες!

    ReplyDelete
  4. Μαρία Σ8:21 AM

    καλημέρα καλημέρα
    καλορίζικο το σκυλάκι σας
    καιτι ομορφο ονομα!!!!!!
    με εκανες και χαμογέλασα γλυκά πρωι πρωι.
    Νασαστε καλά ολοι σας
    να τα πούμε αυτές τις μέρες
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  5. Γλυκύτατη η Μπαλού, αλλά και ο Σπάικ άπαιχτος!

    ReplyDelete
  6. Καλό φθινόπωρο είπα; Δεν είπα.
    Καλό φθινόπωρο λοιπόν και καλές βόλτες!

    ReplyDelete
  7. Ειρήνη9:24 AM

    Κική μου, γλύκα η Μπαλού, γλύκα και ο ανεξάρτητος Σπάικ, τέλειες και οι φθινοπωρινές φωτογραφίες σου. Να΄σαι καλά, με ταξίδεψες πάλι πρωί-πρωί. Πήρα τη δόση μου και επιστρέφω στη πεζή πραγματικότητα του γραφείου μου. Φιλάκια.

    ReplyDelete
  8. Anonymous9:41 AM

    μια ομορφιά

    ReplyDelete
  9. Είναι κουτσούνα! Πραγματικά πολύ γλυκιά και ναζιάρα και χαδιάρα, φαίνεται.

    Εύχομαι να περνάτε όμορφα μαζί της κι αυτή μαζί σας!

    :)

    ReplyDelete
  10. Κούκλα είναι, πως να την αφήσεις να φύγει! Και ο Σπάικ, κύριος! Να περνάτε καλά!

    ReplyDelete
  11. Anonymous1:34 PM

    βρε, Μπαλού λένε και τη γάτα μας. Από την ταινία με τον Μόγλη, εμπνεύστηκαν τα παιδιά το όνομάτης. Μου αρέσει και η φωτογραφία με τη σκιά σου. Σαν να σε βλέπω! Είναι κούκλα η σκυλίτσα σας και αριστοκρατικής καταγωγής νομίζω. Παρατηρώ οτι στα χρώματα μοιάζει με τον Σπάικ....βρε, λες;; Ο Σπάικ και η μαμά της....και η μετά η μαμά της, να την άφησε στην πόρτα του μπαμπά της;...για ψάξτε για κάνα γράμμα, για κάνα σημάδι ή κατρουλοενθύμιο κατά τον τοίχο της αυλόπορτάς σας.
    Πολύ ωραίες και οι ροδιές σας! Φαντάζομαι τι ωραίες σαλάτες θα κάνετε!

    Υ.Γ. Κατά την εκπαίδευση, όταν επιτυγχανεται κάποιος στόχος καλό είνα να έχει άμεσα και τη επιβράβευση: Μπισκοτάκι για σκύλους ή απλά έναν έπαινο και χάδι.

    Iωάννα (το φιόρο, ήλιος κλπ)

    Δεν μπορώ να στείλω σχόλιο με Name/url ούτε με την ταυτότητα του google

    ReplyDelete
  12. Είναι σκέτη γλύκα,μούρλια η Μπαλού...Συγχαρητήρια για την αγάπη σου και τη τρυφερότητα που δείχνεις για τους τεράποδους φίλους μας...συγχαρητήρια που αυτό το αναδεικνύεις μέσα απο το μπλόκ σου!!Καλό Φθινόπωρο νάχεις φίλη μου!

    ReplyDelete
  13. σοροπιάστηκααααα
    τυχερή!και μπαλλού και Σπαικ και βόλτες και φύση και ,αντεεεε μας γλυκανες πάλι.

    ReplyDelete
  14. Αγαπημένοι μου φίλοι,
    η Μπαλού διάβασε τα σχόλια (γκουχ) και μου ζήτησε να σας διαβιβάσω τις ευχαριστίες της για τα καλά λόγια. Ντράπηκε, κοκκίνησε, αλλά πολύ της άρεσαν! Σας ευχαριστούμε και οι δύο!
    :-)))

    ReplyDelete
  15. Και πολύ πρώτη η Μπαλού!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. Αφου διαβασε και τα σχολια,τοτε ειναι σκυλακι φαινομενο.Εξαλλου ειναι ο πιο διασημος σκυλος ολων των μπλογκς. θα του δωσουμε τιμης ενεκεν τον τιτλο του μασκοτ για τα ονειρα με θεα....

    ReplyDelete
  17. Πολύ γλύκα η σκυλίτσα!!!!!! Αλλά και το όνομά της... όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. Alipios, είναι! Και μου δείχνει αδυναμία!

    Πανόπτη, μα είναι σκυλάκι με στυλ!

    Δέσποινα, πλάκα δεν έχει;

    ReplyDelete
  19. Σούπερ η Μπαλού αλλά και όλες οι φωτογραφίες. Τι τέλειο το φιδωτό μονοπάτι!!

    ReplyDelete
  20. Σοφία, από κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Η Μπαλού μου είναι πολύ μούρη!

    ReplyDelete
  21. Είδα αυτά τα ματάκια και δεν μπόρεσα ν΄αντισταθώ να τους άφήσω δυο λογάκια: "ματάκια μου γλυκάαααα":)))

    Λοιπόν από το υπόλοιπο της ανάρτησής σου είναι εμφανές ότι σου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά, κι αυτό δεν ξεπληρώνεται με τίποτα!!

    δος της ένα χαδάκι, ένα σφίξιμο αγκαλιάς και από μένα:))

    ReplyDelete
  22. Άστρια, μα είδες ματάκια; Και πού να δεις εξέλιξη που έχει η Μπαλού! Είναι πανέξυπνη! Πολλά χαδάκια θα της δώσω! Ευχαριστούμε!

    ReplyDelete