Sunday, January 14, 2007

Προσόψεις Γερμανία



6 comments:

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. Υπέροχες προσόψεις που δίνουν στην πόλη άλλο χρώμα.

    Αρνούμαι ότι οι ξένοι είναι ίσως πλουσιώτεροι σαν λαός απο εμάς. Απλά αγαπούν να ζούν μέσα στην ομορφιά.Οχι του γείτονα, του κράτους, του άλλου, τη δική τους.

    ReplyDelete
  2. Ακριβώς Μαρινάκι. Αγαπούν την ομορφιά, σέβονται το χώρο και το κράτος που ζούνε και αυτό τους το ανταποδίδει...

    ReplyDelete
  3. τώρα αυτό το πλουσιώτεροι της Μαρίνας δεν το κατάλαβα.....σε λεφτά;
    γιατί πλουσιώτεροι σε αισθήματα προστασίας και σεβασμού της προγονικής κληρονομιάς τους είναι πολύ ανώτεροι από εμάς.
    και αυτό το μαθαίνουν από τα γεννοφάσκια τους.

    ReplyDelete
  4. Νομίζω ότι εννοεί ό,τι κι εσύ, τουλάχιστον αυτό που λες πιστεύω κι εγώ. Από τα γενοφάσκια τους το μαθαίνουν και μέσα από την οικογένεια και μέσα από το σχολείο. Παιδεία γενικότερα. Μου έκανε εντύπωση στη Γερμανία που πήγα, ότι μαθητές είχαν ζητήσει την άδεια από το Δήμαρχο, ο οποίος την έδωσε για να κάνουν τα γκράφιτι σε μια γέφυρα. Εδώ ποιον ρωτάνε; Κι αν ρωτούσαν, τι απάντηση θα έπαιρναν;

    ReplyDelete
  5. Ωραιες οι προσοψεις αλλα μαρτυρικη η διαμονη μεσα σ αυτα.Ολα τους τριζουν, δεν εχουν μπανιο και αν ο ιδιοκτητης εχει λεφτα και του κανει ανακαινιση παει καλα αλλιως 'τον υπιαν αυτοι που το κατοικουν και φορτωνονται τον σακο με τα πρικια του μπανιου και τρεχουν στα (χαλενμπαντ)μπανια.Βεβαια υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος οτι αυτα τα σπιτια εχουν τεραστια διαμερισματα με τεραστιους χωρους και τεραστια λουτροκαμπινε.Πριν 16 χρονια εμενα σε ενα τετοιο με πολυ χαμηλο ενοικειο, αλλααααα, χρειαζομασταν ασυρματο για να συναντηθουμε με τον συζηγο,μια περιουσια στα ρευματα και στα γκαζια και στο τελος καθε χρονιας τραβουσαμε ο ενας τα μαλλια του αλλου.Ερχοντουσαν οι εκαθαρισεις και ....ειμασταν κλαφτα Χαραλαμπε!Σε ολα τα αλλα εχετε δικιο σεβασμος απο τα γενοφασκια τους και υποταγη στον νομο.Σορρυ παλι το παρακανα.

    ReplyDelete
  6. Εσείς που ζείτε εκεί, κάτι ξέρετε παραπάνω, αυτό ειναι σίγουρο...

    ReplyDelete