Thursday, May 07, 2009

Πολιτιστικά-Περιβαλλοντικά Προγράμματα 2008-2009

Σήμερα το πρωί, οι μαθητές του νησιού απ΄όλα τα σχολεία, παρουσίασαν σε ένα happening που έγινε στον κεντρικό δρόμο του νησιού με κατάληξη την πλατεία Αγίου Μάρκου, τη δουλειά που έκαναν φέτος πάνω στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα.
Οι μαθητές ασχολήθηκαν με πάρα πολλά θέματα: Το περιβάλλον, τους σεισμούς, τη ζωγραφική, τη χαρακτική, την κατασκευή κούκλας από πηλό, το θέατρο, τα παιχνίδια που παίζονταν παλιά στις γειτονιές, το χορό, το τραγούδι, το κολλάζ κ.α. Ταμπλώ και σταντς στήθηκαν με τις δουλειές των παιδιών, έπαιξαν μουσική, έπαιξαν σχοινάκι και άλλα παιχνίδια, τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν θέατρο, μίλησαν για τις εργασίες τους και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να τους δώσει κάποιος τα ερεθίσματα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

14 comments:

  1. Ωραίο πράγμα, να "βγαίνει"το σχολείο στο δρόμο. Μπράβο σε όποιον είχε την ιδέα της πραγματοποίησης αυτής της "γιορτής".

    Άσχετο: Βρε Κική, Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου κμαι ακριβώς δίπλα στα παιδιά που χορεύουν και τραγουδούν παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Καβάλα παν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε; Επιτέλους!

    Άλλο άσχετο: Είναι τεχνικά δύσκολη αυτή η παρουσίαση των slides σε μια ανάρτηση;( ρωτάει ο άσχετος..)

    ReplyDelete
  2. Διονύση, μέσα στο μυαλό μου είσαι. Όπως καθόμουν και χάζευα εκεί, κοιτούσα το αμάξι μέσα από τη μηχανή και live και σκεφτόμουν ότι ούτε μια μέρα δεν αντέχει ο έλληνας να μην παρκάρει πάνω στην πλατεία. Αλλά και οι αρχές....Ήξεραν ότι θα υπήρχε αυτή η εκδήλωση σήμερα. Τι έκαναν; Όταν όμως Διονύση μου τους γράφουν κάτι τέτοιους, μετά τρέχουν στην αστυνομία για να σβήσουν τις κλήσεις... Πφφφφφφ.... Ελληνάρες!!!

    Η εκδήλωση έτσι έγινε και πέρυσι. Στο δρόμο και είχε μεγάλη επιτυχία. Οι ξένοι δε παθαίνουν πλάκα. Φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν, χαμός...Ήταν μια ιδέα που είχαν οι υπεύθυνες των προγραμμάτων και όσο πάει θα γίνεται και καλύτερη μάλλον.

    ReplyDelete
  3. Ξέχασα: Όχι. Δεν είναι δύσκολο να βάζεις φωτό σε slide show. Να ανοίξεις ένα λογαριασμό χρειάζεται και ό,τι θες ρώτα, οκ;

    ReplyDelete
  4. Deli,αξιέπαινες αυτές οι προσπάθειες!Διευρύνουν τον "ορίζοντα" των παιδιών.Αυτό πρέπει να είναι το σχολείο και όχι η στείρα γνώση που σήμερα προσφέρει.Οι υπεύθυνοι ήταν εκπαιδευτικοί;Αν ναι,μπράβο στους εμπνευσμένους αυτούς δασκάλους,που κατά τη γνώμη μου γίνονται είδος υπό εξαφάνιση.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. Μαρία Σ7:29 AM

    Καλημέρα Κική μου.
    Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους.
    Αυτό και αν είναι ΜΑΘΗΜΑ!!!!!
    Πάντα τέτοια!!!!!
    Κάτι μου λέει οτι εβαλες και εσύ το χεράκι σου.
    Μπράβο και πάλι Μπράβο
    Μαρία

    ReplyDelete
  6. Ελένη ναι. Για κάθε πρόγραμμα είναι υπεύθυνος ένας ή δύο καθηγητές. Τα προγράμματα αυτά δεν είναι υποχρεωτικά. Τα παίρνει μόνο δλδ αν θέλει κάποιος. Οπότε καταλαβαίνει ότι πρόκειται μόνο για όρεξη και μεράκι.

    Μαρία... :-ppp
    Εγώ έκανα ρεπορτάζ!
    ;-)))

    ReplyDelete
  7. Κική μου θύμισες πόσο λύσσαγα με το λάστιχο! σέλω να τσαναπαίτσωωωω!

    ReplyDelete
  8. Heart, εγώ να δεις! Και με το λάστιχο και με κουτσό και με σχοινάκι!

    ReplyDelete
  9. έχω φάει φλασιά:) τρία επίπεδα (αστράγαλος-γάμπα-γόνατο) αλλά καμμιά φορά και εξτριμ καταστάσεις (μηρός), ανοιχτό, κλειστό, σταυρωτό και ανοιγόκλειστο! Αυτό θα πει καύση θερμίδων! Να θυμηθώ τώρα και τα μήλα, το εφτάπετρο, το να μείνει-να μείνει, το κουτσό (το μεγάλο με το Χ στη μέση)? ώωωρες και δεν βαριόμασταν

    ReplyDelete
  10. Ατέλειωτες ώρες...Βγαίναμε έξω μέρα και μπαίναμε μέσα νύχτα....

    ReplyDelete
  11. Λένα4:58 PM

    Πρώτα απ΄όλα να ΄σαι καλά που κράτησες υλικό (και μου έστειλες) γιατί εγώ με το άγχος μου ούτε φωτογραφία δεν έχω (ούτε της αφεντειάς μου αλλά καλύτερα λόγω πρόσθετων κιλών).
    Ύστερα, για να ενημερώσω τους φίλους μας ανάμεσα στα δεκάδες έγγραφα που κάναμε ήταν και πάρα πολλά για την αστυνομία (για να κλείσει το δρόμο)και για τη δημοτική ασυνομία για τα παρκαρισμένα. Ούτε καν τους είδαμε!

    ReplyDelete
  12. Λένα, πάντα έχω υλικό για το ρεπορτάζ! ;-)
    Η αστυνομία σκοτώθηκε ε; Γιατί δεν εκπλήσσομαι;
    Πράγματι, δεν κατάφερα να σε τσακώσω σε φωτό (εκτός απο το χέρι σου που μπήκε κατά λάθος μπροστά μου κάποια στιγμή, χαχα).
    Άσε. Στην ίδια μοίρα είμαστε με τα κιλά αλλά από αύριο.....

    ReplyDelete
  13. Νατάσσα :-)))

    ReplyDelete