Friday, July 03, 2009

Κέρκυρα, μέρα 4η. Τελευταία και βροχερή

Η τελευταία μέρα ξημέρωσε ηλιόλουστη. Σηκώθηκα να πάω βόλτα πριν αλλάξει γνώμη ο καιρός. Ναι μεν είχε μερικά σύννεφα, αλλά είχε μεγάλη ηλιοφάνεια όπως φαίνεται στις 3 πρώτες φωτό.




Από τη μια πλευρά ηλιοφάνεια (επάνω), από την άλλη όμως...Για κοιτάξτε τι μαζευόταν από την άλλη μεριά... Μαύρα σύννεφα και πυκνά. Ήταν η μόνη μέρα που δεν είχα μαζί ούτε μπουφάν, ούτε την ομπρέλα μου...

Η βροχή με έπιασε κοντά στην παλιά πόλη. Στεκόμουν όπου έβρισκα κάτω από σκεπές μέχρι να αποφασίσει να σταματήσει. Μέσα στην αναποδιά, συνέβη και κάτι ωραίο. Πάνω που είχε σταματήσει η βροχή και τριγυρνούσα σε άγνωστα σοκάκια, έπεσα πάνω σε ζευγάρι φίλων που δούλευε στο νησί πριν 3 χρόνια. Αφού ξεπεράσαμε την 1η έκπληξη και οι τρεις, ακολούθησε ουζάκι στο Λιστόν και γεύμα στο σπίτι τους. Το απόγευμα με πήγαν στο αεροδρόμιο και πήρα το αεροπλάνο για τη Ζάκυνθο. Φωτογραφίες τράβηξα πολλές. Θα ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον.

Καλο Σαββατοκύριακο να έχουμε!

6 comments:

  1. Καλημέρα Κική
    αχ τι όμορφα
    κάτι εσύ με τις φωτό σου, κάτι ο Γιώργης που παντρεύεται το καλοκαίρι στο νησί, νομίζω θα το πατήσουμε και φέτος το χώμα της Κέρκυρας...

    ReplyDelete
  2. Ειρήνη10:23 AM

    Πάντως Κική παρ'ότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου, εσύ βλέπω απτόητη εκμεταλλεύτηκες στο έπακρο την παραμονή σου στη Κέρκυρα και πολύ καλά έκανες.
    Προσαρμογή στα συγκεκριμένα δεδομένα είναι και η δική μου φιλοσοφία.
    Άντε και την επόμενη φορά εύχομαι μια ηλιόλουστη εξόρμηση!

    ReplyDelete
  3. ''Σκοπός καπελωμένος, καιρός γεναμένος'' μάλλον έπρεπε να ρωτήσεις τους κερκυραίους προς τα που είναι ο δικός τους ''σκοπός''. Εδώ στην Αθήνα είναι ο ''Τρελός'' δηλ. ο Υμηττός. Δεν ξέρεις πόσο χρήσιμη μου φάνηκε αυτή η γνώση. Ποτέ δεν απλώνω ρούχα αν υπάρχει σύννεφο πάνω στον Υμηττό, γιατί 100% θα βρέξει. Πολύ ωραίες οι φωτό και η συννεφιασμένη ατμόσφαιρα, πολύ ευχάρστες και οι απροσδόκητες συναντήσεις με φίλους!

    ReplyDelete
  4. logia θα είσαι τυχερή αν πας! Είναι πανέμορφα!

    Ειρήνη, είπα πως δεν θα μείνω μέσα ούτε λεπτό αν δεν βρέχει...Κάθε μέρα πάω Κέρκυρα;

    Ιωάννα, σωστά. Αν σκεφτεις ότι ο καιρός έρχεται από δυτικά, δεν ήταν δύσκολο να δεις από που έρχεται η κακοκαιρία...
    Ευχαριστώ. Η συναντηση ήταν μια ωραία έκπληξη...

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:00 PM

    SUPER

    ReplyDelete
  6. Τριόπετρα, ευχαριστώ!

    ReplyDelete