Wednesday, December 19, 2007

Στον Αη Γιώργη των Κρημνών



8 comments:

  1. Τί ωραίο μέρος...

    Παρατηρώ κι άλλη ανάταση...
    Εντονη στην 2η, εντονότερη στην 3η.

    ReplyDelete
  2. Είδες, τι αναστατική κατάσταση γίνεται εκεί; Πριν 12 περίπου χρόνια είχε σχεδόν σβυστεί από τον "χάρτη" της πνευματικής Ζακύνθου αυτό το Μοναστήρι.
    Τώρα, μετά την διαρκή ολοένα προσπάθεια αποκατάστασής του από τη Μητρόπολή μας, αποτελεί πλέον έναν παρήγορο τόπο της ορεινής (κι επικίνδυνης μέχρι πρότινος) Ζακύνθου, μέσα στον οποίον δύναται ο βουλόμενος οδοιπόρος (πραγματικά και μεταφορικά) να ξαποστάσει ψυχικά και ν' αναπνεύσει από τους ρύπους και τα σκουπίδια της καθημερινότητάς του!

    Περισσότερα βλέπετε οι φίλοι εδώ.

    Καλή μέρα Κική, εύγε που αναδεικνύεις και τα μνημεία μας με τον φακό σου!
    Καλημέρα Ονειρομαγειρευτές!!!

    ReplyDelete
  3. Ένα ίδιο είχα "ερωτευτεί" εκεί παραδίπλα...στη Κεφαλλονιά..
    Πανέμορφος...κι αυτός...το "καμπαναριό"...τέλειο!

    ReplyDelete
  4. Καλημερουδια ονειρενια!
    Τα καμπανακια φοβερα!! Αυτοσχεδια η τοποθετηση ε?

    ReplyDelete
  5. Κωνσταντίνε, έτσι για την ιστορία (για να δεις από πότε άρχισε η ανάταση δλδ ;-) ), αυτές οι φωτό τραβηχτηκαν την πρωτομαγιά...

    Παναγιώτη το θυμάμαι ,και το θυμάται και ο Κωνσταντίνος που με ρωτούσε αν αυτο το μοναστήρι είναι εγκαταλειμμένο, αλλά τον διαβεβαίωσα ότι το έχουν φτιάξει και μάλιστα πάρα πολύ όμορφα. Όταν είχα πάει εκεί, ζήτησα άδεια από τον μοναχό να βγάλω φωτογραφίες και είδα ότι ήταν επιφυλακτικός με τις φωτογραφίες και ειδικά με τις εσωτερικές επειδή γίνεται αρχαιοκαπηλία κλπ. Τον διαβεβαίωσα ότι είναι για προσωπική χρήση και ότι δε θα τραβήξω μέσα. Η αλήθεια είναι ότι τράβηξα μία μέσα, αλλά δεν πρόκειται να τη δημοσιεύσω γι΄αυτό ακριβώς το λόγο που είπε.

    Μάνο, είναι όμορφα τα μοναστήρια και τα ξωκκλήσια.

    Έλενα, υποθέτω ναι, αυτοσχέδια!

    ReplyDelete
  6. Καλόν είναι οι Μοναχοί να προσέχουν για ευνόητους λόγους (και λόγω της δυσβάσταχτης κακής παράδοσης της περιοχής, ξέρεις τι εννοώ...), άλλωστε τέτοιες εντολές έχουμε δώσει ως προϊσταμένη αρχή.
    Επειδή το δικό σου μπλογκερικό έργο είναι πια πασίδηλο και αναγνωρισμένο, μπορείς άνετα να την δημοσιεύσεις αυτή την εσωτερική λαθραία σου φωτό, (ώστε να δικαιωθεί και η φωτομανία σου, χα, χα, την οποίαν απολύτως κατανοώ πρώτος εγώ), φροντίζοντας όμως να μη μεγεθύνεται πολύ από εμάς τους αναγνώστες σου.

    ReplyDelete
  7. Καλέ μου Παναγιώτη, κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κατανοώ πως με κατανοείς για τις λαθραίες μου φωτό. Η αλήθεια είναι, ότι όταν κρατάς μηχανή, δύσκολα αντιστέκεσαι...:-)
    Αν ηθελα να δημοσιεύσω αυτή τη φωτό, να είσαι σίγουρος ότι είχα τον τρόπο. Μπορώ για παράδειγμα να μην αφήνω να γίνεται μεγέθυνση όπως έκανα εδώ (και το είχα κάνει επίτηδες φυσικά, υποθέτω ότι καταλαβαίνεις γιατί) ή απλά να της χαλάσω τόσο πολύ την ανάλυση με κανένα φώτοσοπ που να μη βλέπεται όταν κάνεις κλικ επάνω της.
    Είπα όμως πως δε θα τραβήξω φωτό μέσα, οπότε δε θα τη δημοσιεύσω. Άλλωστε, μερικές φωτό τις τραβάμε μόνο και μόνο για να τις έχουμε, μόνο για μας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη πάντως. Με τιμά. Από την πλευρά σας, πολύ καλά κάνετε και προστατεύετε αυτούς τους θησαυρούς που κρύβουν τα μοναστήρια.

    ReplyDelete
  8. ΦΟΒΕΡΗ η εικόνα με τις καμπάνες.
    Δεν έχω ξαναδει κάτι παρόμοιο...
    Και ναι, στα μοναστήρια και τα εξωκκλήσια ηρεμούμε, ευφραίνεται η ψυχή, αισθάνεσαι τη θεϊκή παρουσία, συνομιλείς με το Θεό...
    Κάποιο διάστημα επεδίωκα να πηγαίνω, έχοντας απαραιτήτως στην τσάντα μου τους Ψαλμούς (όχι μετάφραση...καταστρέφεται το κελιμενο)

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ReplyDelete